SMA באחד מבני הזוג - אפשרויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• SMA באחד מבני הזוג - אפשרויות
    דוד
    19/08/2010

שלום,
    אצל אשתי מצאו חוסר בעותק אחד ואני נמצאתי תקין כך שלפי מה שרשמו לנו הסיכון או 1/2000.
    אני יודע שאפשר לבדוק במי שפיר אבל אם רוצים להימנע מהבדיקה - הם אפשר להקטין את הסיכון אם שני ההורים שלי ייבדקו ויימצאו תקינים גם הם?
    קראתי שבמקרה כזה זה אמור להקטין את הסיכון היות והסיכוי שפיספסו את המוטציות אצל שלושתינו יהיה קטן יותר.
    האם זה נכון? אם כן - לכמה זה יקטין את הסיכון?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• SMA

פרופ' אנטוני לודר
    19/08/2010

בגלל מורכבות הגנטיקה של SMA יש מקרים נדירים של נשאי SMA אשר נראים תקינים בבדיקת סקר. בנוסף כ- 2% של חולי SMA נושאים מוטציה חדשה (שלא הייתה אצל ההורים). בגלל בעיות אלו קיבלתם הסתברות כוללת שציינת.

לצערי הדרך היחידה לשלול באופן מוחלט שאתה לא נשא הינו לבדוק את הגן בריצוף פורמלי. בדיקה זו אינה בסל ועולה לא מעט כסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. שאלות נוספות

דוד
    19/08/2010

אם רק 2% נושאים גן שהוא לא מההורים ז"א שב98% מהמקרים זה כן מההורים, לא? אם ככה אז בדיקת ההורים אמורה להשפיע גם היא על ההסתברות, לא? ברור לי שזה לא יהיה באופן מוחלט אבל אולי זה יהיה מספיק משמעותי?

לגבי ריצוף פורמלי - איפה עושים בדיקה כזאת? מה זה אומר לא מעט כסף - סדר גודל?

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SMA

פרופ' אנטוני לודר
    19/08/2010

צדקת ולא צדקת. 98% של החולים מקבלים את המוטציה דרך ירושה. אבל אם אתה באמת נשא והבדיקה לא גילתה את זה בגלל מבנה חומר הגנטי אצלך ובמשפחתך, אני סבור שגם ההורים שלך יתנו תשובה דומה.

איני בקי מי עושה ריצוף - זה בדיקה לא שגרתית ולא בסל. הייתי פונה למכון הגנטי הקרוב לך, יש שם צוות שעשוי לעזור לך בבירור. יש גם אופציה של חברה גנטית פרטית. איני יכול להתחייב במחיר אבל אופתע אם יהיה הרבה עודף מאלפיים בקירוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות המפורטות!

דוד
    19/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SMA - עדכון לאחר קבלת ייעוץ גנטי

דוד
    05/09/2010

שלום,
    בהמשך למה שנכתב כאן, הלכתי לייעוץ גנטי וזה מה שהוסבר לי:
    קודם כל, אמרו לי שעקב המורכבות של SMA יש להם חילוקי דיעות לגבי המספרים המדוייקים של הסיכון לאחר ביצוע בדיקות נוספות.
    בדיקה של שני ההורים של בן הזוג שנמצא תקין תשפר את הסיכון ל 1:5000 - 1:8000 (כאן הדיעות היו חלוקות בין המומחים שדנו בנושא).
    לגבי הריצוף של הגן - אכן בדיקה יקרה שעלותה בארץ 1800 ש"ח אבל היות והיא בודקת מוטציות נדירות היא דווקא תשפר את הסיכון בצורה שולית יותר מאשר בדיקת ההורים (משהו כמו 1:2500 במקום 1:2000).

מקווה שזה יעזור למישהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SMA

פרופ' אנטוני לודר
    05/09/2010

תודה לעדכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו