EHLERS DANLOS-דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• EHLERS DANLOS-דחוף
    מיכל
    21/08/2010

שלום רב,אני מצטער שאני שוב נאלץ לפנות אלייך בנושא אך הפעם השאלה שלי היא:
    אני מצרף את התשובות של הבדיקות של אמׁ(בסוף העמוד)י אשר בוצעו בחול ולפי מה שקראתי המוטציה הגורמת למחלה אצל אמי (לפי הבדיקות בחול) כלל לא נבדקה אצלי בבדיקות בארץ.ולכן הנני חושש שהבדיקה שנעשתה לי בארץ לא תואמת את המוטציה שנעשתה אצל אמי
    להלן התשובה שלי שנעשתה בארץ ע"י לקיחת DNA:

בבדיקת DNA מדם היקפי של גיל לא נמצאה המוטציה G1014E שנמצאה אצל אמא שלו בגן COL3A1.
    מוטציה בגן זה גורמת למחלת EHLERS DANLOS TYPE 4

האם תוכל להסביר לי את ההבדלים בין השמות של המוטציות שנרשמו בחול למה שנרשם בארץ? והאם אלו אותם בדיקות לאותה מוטציה?

האם לפי התשובות בחול וכן התשובות מהארץ המוטציה שגורמת לאמי למחלה נבדקה גם אצלי?
    האם בשתי התשובות מדובר בעצם על אותו דבר?
    האם שתי השמות של המוטציוןת שנבדקו אצלי ושנבדקו אצל אמי הגורמות למחלה שונות?ואז בעצם עדיין קיים אצלי סיכוי לחות במחלה
    האם עדיין למרות הבדיקות התקינות שלי הנני צריך לחשוש מהמחלה?והאם יכול להיות לפי התשובות של הבדיקות שהמחלה תועבר לילדי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    EHLERS DANLOS-דחוף

הוספת תגובה

• Ehlers Danlos

פרופ' אוהד בירק
    21/08/2010

ייתכן שמדובר באותה מוטציה (במסמך מחו"ל נתונים המספרים של cDNA שהינו בעצם רצף ה-RNA של הגן וכן השינוי ברמת החלבון. בתשובה מהארץ ניתן ככל הנראה המספור על פי הגן ברמת genomic DNA). אבל ללא ספק חייבים לבדוק ולוודא שאכן נבדקה אצלך המוטציה הנכונה. הנוהל המקובל במקרים אלו הוא לבדוק במעבדה בארץ הן את הדגימה שלך והן של אימך במקביל על מנת לוודא שנבדקת המוטציה הנכונה (שאכן מוצאים את המוטציה בבבדיקה במעבדה בארץ בדגימה שלה ולא בדגימה שלך). בשלב זה נראה לי שעניין זה גולש מעבר למגבלות הפורום וכי עליך לפנות בהקדם ליעוץ גנטי עם כל הנתונים על מנת לוודא שהנ"ל בוצע והמימצאים ברורים, ואם לא בוצע - לבדיקה ספציפית חוזרת של הדגימות שלך ושל אימך בהקדם במעבדה בארץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת DNA

מיכל
    21/08/2010

פרופ בוקר טוב,ותודה על תשובתך המהירה,
    לפני כמה ימים פניתי למכון בו ביצעתי את הבדיקות אך הפרופסור שהיה איתי ואם עמי במעקב הוא כבר יצא לפנסיה והפרופסור החדש כל מה שהוא אמר זה בעצם הקריא לי את התשובה הכתובה ואכן אמר שלפי התשובה מה שעשו זה לקחת דם של אמי מציאת המוטציה ובדקו אם היא קיימת אצלי ולא מצאו אותה.....יותר מזה הוא לא יכול לומר(כבר כאן בפורום קבלתי מידע יותר ממה שהוא נתן).
    ובגלל זה אני ואישתי ממש חסרי עונים ואין לנו עוד למי לפנות.
    השאלה שלי איך המכון הגנטי הגיעו למוטציה G1014E איך האם ידעו למצוא ספציפית אותה אצל אמי?(הרי בתשובות בבדיקות DNA רשום לא נמצאה מוטציה שנמצאת אצל אמו)
    איפה אני יכול לבדוק האם הבדיקות על מוטציה שנעשו בחול האם מדובר על אותה מוטציה ?
    והאם לפי דעתך מדובר על אותה מוטציה או על מוטציות שונות?

אני אודה לך אם תוכל לענות לי כי במכון הגנטי שהייתי לא כל כך קבלתי תשובה........ואני ואישתי ממש חסרי אונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו