הריון תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון תאומים
    נטע
    22/08/2010

שלום,
    סבתא שלי מצד האבא תאומה.(אמא של אבא שלי)
    האם יש סיכוי שיהיו לי תאומים? קראתי איפשהו שזה תורשה מהאמא לא מהאבא. זה נכון?
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון תאומים

הוספת תגובה

• ליאת

פרופ' אנטוני לודר
    22/08/2010

יש סיכוי להריון תאומים באופן כללי של 1:80 הריונות. סיכוי הזה מוגבר אם אמך או אמה של אמך הינן תאומות (לא זהות). לכן לא נראה שהסיכון אצלך מוגבר מעבר לסיכון רגיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון תאומים

נטע
    23/08/2010

תודה על התשובה.
    אני מבינה מימך שזה שסבתא מצד האבא תאומה לא מגביר לי את הסיכוי...
    מהצד של אמא שלי אין תאומים , אבל באחד ההריונות של אמא שלי היה עוד עובר אחד שלא התפתח ונפל באיזשהו שלב. ורק אח אחד נולד מהריון זה. כלומר היה ברחם עוד עובר תאום.
    האם זה היה מקרה? לא קשור לזה שסבתא שלי מצד האבא תאומה?
    תודה מראש.
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים

פרופ' אנטוני לודר
    24/08/2010

כן, הסיפור היה של תאום שנפל. לא יודעים אם היה זהה אם לאו. קרוב לוודאי לא היה זהה ולכן זה בהחלט עשוי להעלות הסיכון לתאומים עד מספר אחוזים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו