הפרעת יתר פנאלין- PKU

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת יתר פנאלין- PKU
    קארין
    02/09/2010

בוקר טוב,
    בני בן השנתיים נושא גן פגום - הוא משתייך לחולי PKU אולם ברמה נמוכה ביותר -בהפרעת יתר.
    אוכל כרגיל ללא דיאטה ,במעקב לבדיקות דם אחת לחודשיים.
    כעת אני נמצאת בהריון בשבוע 9 .הייתי ביעוץ גנטי ושם הסבירו לי כי הסיכוי להוליד ילד שנושא גן פגום הינו באותה רמה של בני ולא יותר ,לא המליצו לי על בדיקות נוספות וכו'.
    כעת אני מתלבטת האם לבצע בדיקת סיסי שליה /מי שפיר ?
    אשמח לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת יתר פנאלין- PKU

הוספת תגובה

• PKU

פרופ' אנטוני לודר
    02/09/2010

אם הבנתי נכון, לפי דבריך בנך סובל מסוג קל של PKU אשר לא דורש טיפול ולא גורם לנזק.
    בדיקה לאבחון טרום לידתי אפשרית אם המוטציות של בנך נבדקות וידועות. אם כן, ניתן לבצע בדיקה מולקולרית מ CVS או מי שפיר.
    יש לקחת בחשבון שבדיקות אלו הינן בעלי סיכון ויש להשוות את הסיכון של הבדיקה מול הסיכון של המחלה, אם היא קיימת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי,

קארין
    02/09/2010

היי ד"ר תודה רבה על תשובתך.
    אכן כן.
    כל העניין פה באחוזים הקטנים שהעובר יהיה נשא של המחלה PKU ברמות גדולות יותר - ואז אין צורך להסביר כבר את איכות החיים של החולים.
    לכן ההתלבטות שלי.

מה הסיכויים במקרה שלי לכל הריון להולדת עובר נשא?
    אם כבר ידוע שאנו ההורים נשאים של המחלה - הרי זוהי מחלה שעוברת לעובר משני ההורים ולא מאחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PKU

פרופ' אנטוני לודר
    05/09/2010

כמו בכל מחלה רצסיבית אוטוזומלית, הסיכון להוריש את המחלה לצאצא משני נשאים הינו 25% בכל היריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתכתובת

קארין
    03/11/2010

היי,
    אני בהריון שבוע 18 לפני שבוע ביצעתי בדיקת מי שפיר עקב 2 מוקדים אקוגנים בלב העובר
    ביקשתי לשמור תאים על מנת שנוכל לבדוק גם את נושא הPKU.
    אך הרופא ביקש ממני לבדוק באופן ספציפי מה נדרש לבדוק .
    שוחחתי עם מרפאת PKU בתל השומר שם נמסר -היות ובנך(בן שנתיים )סובל מהפרעת יצר אין משהו ספציפי שנבדק אשר יכול להעיד על אותו הפגם בעובר.
    האם אין בדיקה ספציפית/כללית שבודקת את קיום המחלה בעובר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתכתובת - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    03/11/2010

אם יש מקרים של PKU במשפחה ניתן לעשות ניתוח גנטי של הגן האחראי ולחפש אותה המוטציה בעובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו