מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופ' בירקלימונית25/09/2010
פרופ' בירק שלום,
לאחרונה ראיתי שכתבת בפורום הגנטיקה של הכללית לזוג שהתלבט אם ללכת לייעוץ, שבמהלך הייעוץ יוסברו ההשלכות הביטוחיות. מכיוון שדבר זה לא הוסבר לי במהלך הייעוץ, עשיתי כנראה דבר שהוא לא לטובתי. מכיוון שבקריאת החומר על התסמונת שהתגלתה אצלי היה חיבור מיידי לתלונות הבריאותיות שיש לי , ערבתי בזמנו את רופא המשפחה בעניין, שכתב את התסמונת תחת האבחנות הרפואיות בגליון הרפואי שלי. בינתיים, אני מבינה שזכותי להשאיר את העניין תחת חיסיון, ושלעניין זה יכולות להיות השלכות ביטוחיות בתחומים רבים, בכל פעם שיבקשו לראות את התיק הרפואי שלי. כמובן שבפניות לרופאים המומחים השונים יש באפשרותי תמיד להציג את מכתב סיכום הייעוץ. ראוי לציין שבמיוחד בתסמונת שלי, שאינה ידועה ומוכרת ובעלת מגוון רחב של בעיות, רוב החומר שנמצא באינטרנט מדבר על מצבים קשים בהרבה משלי עם בעיות נוספות ורציניות על אלה שיש לי, כך שגם מי שיחפש חומר לא יוכל להבין שם מה המצב אצלי, וכך ההשלכות הביטוחיות של זה יכולות להיות גדולות במיוחד. כרגע בכוונתי לבקש שהאבחנה תימחק מהגליון הרפואי שלי, מה שאני מבינה שצריך להיעשות דרך גוף המאשר זאת, ושלרופא המשפחה אין אפשרות לעשות זאת באופן ישיר.
אשמח לשמוע את חוות דעתך על העניין (והאם יש צדק בחששותי):
1) לגבי הזכות להשאיר את התסמונת חסויה.
2) לגבי ההשלכות הביטוחיות.
3) לגבי כדאיות המחיקה מהגיליון הרפואי, והאם יש לכך סימוכן בעניין החיסיון הרפואי של תסמונות גנטיות? (ושוב, תמיד נמצא בידיי גם מכתב סיכום הייעוץ).
בתודה מראש,
וחג סוכות שמח,
כלנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח
פרופ' אוהד בירק25/09/2010נראה לי שהחששות מוגזמים. אם תעשי ביטוח חיים וכד' ממילא ירצו ממך הצהרה לגבי בריאותך. עשי כרצונך, אבל נראה לי שהייתי מותיר את כל הרישומים בעינם. אני יותר חושש מהעדר המידע בתיק הרפואי שלך - שיכול לגרום בלבולים ובעיות בטיפול בך בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תענה לי על השאלה המרכזית
לימונית25/09/2010פרופ' בירק שלום,
ראשית תודה על התשובה.
אשמח אם תענה לי על השאלה המרכזית"
האם יש לי את האפשרות לחיסיון בכל הנוגע לתסמונת גנטית?
כמו כן, אשמח לדעת למה התכוונת כשציינת בפני הזוג ההוא את עניין ההשלכות הביטוחיות? האם לא לכך שזה יכול להשפיע על הביטוחים השונים?
ד"א זה לאו דווקא ביטוח חיים, זה יכול להיות גם ביטוח לחו"ל, לדוגמה וביטוחים נוספים.
לגבי ענייני הבריאותיים, אז לצערי, חוץ מזה שזה נרשם באבחנות שלי בכל מקרה אף רופא לא מתייחס לכך, כולל רופא המשפחה שאמר שמעכשיו הוא יצטרך להתייחס לתלונות שלי אחרת, אבל בפועל לא קרה עם זה כלום, וחלק מהרופאים המומחים אליהם הגעתי מאז האבחנה, עם המכתב, במילא לא ממש חשבו לקרוא אותו (סה"כ שני עמודים), ומכיוון שהתסמונת הזאת במילא לא מוכרת ולאף אחד מהרופאים המומחים אין מושג מה היא, אז אני לא רואה יותר מדיי חשיבות להופעתה בגיליון הרפואי שלי.
שוב, אשמח לתשובה לשאלה המרכזית.
בתודה,
כלנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסיון
פרופ' אוהד בירק26/09/2010למיטב הבנתי את התקנות - כן, אם תבקשי זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)