בדיקת cgh -האם לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת cgh -האם לעשות?
    מירב
    27/09/2010

בת 29 הריון ראשון , חלבון עוברי +שקיפות עורפית +סקירה מוקדמת תקינות.
    בתחילת ההריון היו לי דימומים אשר הופסקו.
    מכיוון שגם בצד שלי וגם של בעלי קיים מקרים של פיגור שכלי במשפחה , אך איני יודעת את ההבחנה שלהם , הוסבר לי על בדיקת cgh . בשבוע הבא אני עושה דיקור מי שפיר, אך עדיין מתלבטת אם לבצע את ה- cgh, מה דעתך?

בנוסף , האם בבדיקה זו ניתן לגלות אוטיזם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת cgh -האם לעשות?

הוספת תגובה

• CGH

פרופ' אנטוני לודר
    27/09/2010

בדיקת CGH עשויה לגלות שיוניים גנטיים אשר לא ניתן לגלותן בבדיקה שגגתית. הבדיקה חייבת ליעשות במשגרת של יעוץ גנטי פרטני כי פירוש התוצאות של הבדיקה דורש ידע מפורט לגבי תמונה הקלינית שלגביה הבדיקה נעשית.

אוטיזם לא נבדקת ב- CGH או כל בדיקה גנטית ידועה היום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד''ר אנטוני לודר - אני מבולבלת

מירב
    29/09/2010

אני נמצאת בייעוץ גנטי אך ליועץ לא נתתי הבחנות מדויקות במשפחה , כי אין לי ( אני יודעת שזה פיגור שכלי קל - אך אין לי את ההבחנה המדויקת )לכן הוא סיפר לי על בדיקה זו ועל כך שנבדקים בערך 200 מחלות שונות,מה הכוונה בתשובתך לראות את התמונה הקלינית? היועץ מפרש את התוצאות? זה לא תשובות חד משמעיות על פי רשימת המחלות שקיבלתי? יתכן שתשובות יבלבלו אותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו