סיסי שילייה שאלות דחופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיסי שילייה שאלות דחופות
    דנה
    04/10/2010

שלום רב,
    קבע לי תור לבדיקת סיסי שלייה בבלינסון לעוד כשבועיים (כרגע בשבוע 9) עקב נשאות CF שלי ושל בעלי. אני לא מצליחה לקבל תשובה לשאלה הבאה: האם הבדיקה בודקת גם פגמים אחרים כמו תסמונת דאון? רופא הנשים שלי טוען כי אין טעם לבצע שקיפות עורפית אם אני מבצעת סיסי שלייה. אני רוצה כבר עכשיו לקבוע תור לשקיפות העורפית אך לא ברור לי אם בכלל יש צורך...בבלינסון מסרבים לתת לי תשובה בטלפון לגבי זה.

שאלתי הבאה היא: התלבטתי ארוכות ועדיין איני שלמה עם הבדיקה בגלל הסיכוי המוגבר להפלה וזיהומים. אני לא מצליחה לקבל נתונים מדוייקים לגבי הסיכוי. גנטקאי אחד אמר לי 1:300 אחרת אמרה 1:100 ואלו מספרים שונים לחלוטין. האם ניתן לתת לי מספר יותר מדוייק. כמו כן, מתי יודעים שהסיכוי להפלה לאחר הבדיקה פחת משמעותית?
    תודה מראש על ההתייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיסי שילייה שאלות דחופות

הוספת תגובה

• סיסי שילייה שאלות דחופות - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    04/10/2010

ביופסיית סיס שליה מאפשרת בדיקת כרומוזומים ברמת העקרון. בכל מכון גנטי ישנה מדיניות שונה אם יעשו בדיקה "אוטומתית" אם לאו, יש גם עניין של זכאות ותשלום. במקרה ספציפי שלך יש לך שבועיים לברר מה היא המדיניות בביילינזון ואם את לא מצליחה לקבל תשובה טלפונית, לדעתי תפקיד רופא נשים שלך לברר.

הסיכוי ל CVS אינו ידוע במדויק אבל המספר 1:100 (הפלה, דמם, זיהום, פגיעה בעובר) בדרך כלל מצוטט. סיבוכים לאחר CVS לרוב מתרחשים תוך 72-96 שעות לאחר הפעולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה המהיר

דנה
    04/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה המהיר - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    21/10/2010

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה

ניר
    20/10/2010

אפשר לדעת מי עשה לך את סיסי השיליה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו