הודעה דחופה- אצבע שישית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הודעה דחופה- אצבע שישית
    אמא
    10/10/2010

שלום רב!
    ילדתי לפני כחודשיים תינוק מקסים שבבוהן ביד ימין יש פיצול ויוצאת משם עוד בוהן קטנה.
    אני הייתי פשוט בשוק כי עשיתי בהריון את כל הבדיקות באופן פרטי הכל יצא תקין ולא ראו את זה אפילו באולטראסאונד.
    בדיקות גנטיות בתחילת ההריון יצאו תקינות, מי שפיר יצא תקין. סקירות יצאו תקינות חלבון עוברי ושקיפות עורפית תקין.
    חוף מהצד האסטטי שבע"ה ננתח אותו, אני מודאגת שחס וחלילה זה לא תסמין שנובע מדברים אחרים. 

איך וממה קורה דבר כזה?
    האם זה גנטי כשנוצר התינוק או שזה משהו שנרכש כשנוצרו לו האצבעות במהלך ההריון?
    חוץ מהמעקב שיש לי אצל אורטופד ובגנטיקה מה אני אמורה עוד לעשות?

אשמח לתשובה מפורטת אני ממש מודאגת ופוחדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הודעה דחופה- אצבע שישית

הוספת תגובה

• הודעה דחופה- אצבע שישית - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    10/10/2010

אצבע או חלק אצבע נוסף הינו מום קל שכיח, גורם לא ידוע (אבל יש נטייה משפחתית). על פי רוב הוא ממצא בודד, לעתים רחוקות הוא חלק של תסמונת נרחבת (מומים אחרים, בעיות בגדילת הגלגולת, ועוד).
    להבדיל בין 2 האפשרויות האלו בד"כ לא קשה וכל מה שנדרש הינו בדיקת מומחה ברפואת ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו