מוטרד משאלה מהותית בתחום הגנטיקה!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוטרד משאלה מהותית בתחום הגנטיקה!!!
    נאור שמיר
    29/10/2010

אני בסוף שנות ה 30 לחיי וניצב מול מספר בעיות המוגדרות יותר כאובססיות המונעים ממני להתקדם במסלול החיים.

אני לא מעוניין לקבל הסבר על כדורים או הפנייה למטפלים.
    שאלתי היא האם אוכל לדעת ע"י מחקר גנטי את הסיבות שהביאו אותי או עשו אותי למה שאני היום?
    האם האישיות שלנו נקבעת ע"י גנים או ע"י תנאי גידול, משפחה וסביבה?
    לאחרונה הייתי בטיפול אצל מטפלת ידועה שקבעה חד משמעית שהבעיה שלי היא גנטית וטיפול פסיכותרפיסטי אינו מתאים לכל אחד, יותר מיזה זה בזבוז זמן וכסף.

היא גם הוסיפה שבמידה ובשנה הראשונה להיוולדנו לקינו בדלקת אוזניים אז יש השפעה עך גידול תאי המוח (האמת זה נשמע הגיוני כי האוזניים קרובות למוח) על כן היא טענה שהחיים שלי אינם שגיאה ועליי לקבלם כמו שהם כי הבעיה שלי היא גנטית.

אנא התייחסותכם.
    המון תודה

נאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מוטרד משאלה מהותית בתחום הגנטיקה!!! - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/10/2010

אישיות, אנטלגינסיה, תפקוד מוחי, נטיה לבעיות נפשיות, הסתגלות חברתית, ועוד הרבה היבטים של התנהגות בן אדם הינם מבוססים על גורמים תורשתיים, חנוך, סביבה, חשיפות, ניסיון, מזל (גורמים אקראים), ועוד גורמים שלא ידועיים. הערכה של אדם דורשת התייחסות לכל אלה. גנטיקה הינה חלק מין הפאזל. כל מקרה לגופו. על פי רוב בדיקות גנטיות קליניות מתייחסות למחלות מוגדרות ומאובחנות. אם קיימת מחלה ספציפית, ניתן לדעת אם או אין בדיקה גנטית רלוונתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש מחקר גנטי לאישיות בן אדם

נאור
    30/10/2010

כלומר האם אני יכול לקבל תשובה מבדיקה גנטית אילו פגמים יש באישיות שלי מבחינה גנטית נטו?? אם כן אשמח אם תפנה אותי למרפאה גנטית במרכז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש מחקר גנטי לאישיות בן אדם - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    31/10/2010

לא, כנראה לא הסברתי את עצמי מספיק ברור. לרוב אין בדיקה גנטית לדבר שאתה מחפש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו