שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    אביב
    28/12/2010

יש לי שאלה מאוד שיטחית אז זה בסוף מסתכם בכן או לא..

ידעו שהיום המחקר הגנטי והרפואה הגנטית מתפתחים.

ישנה אפשרות לקחת דגימת די אן איי מכל מיני דרכים פושטות,כמו "צחצוח" של הלחי עם קיסם פשוט שכזה שניתן בבדיקה.

מדוע אם כך,לא מומלץ לכל האזרחים,בעיקר הילדים,לקחת דגימה כזאת של די אן איי,שתישמר למקרה חירום בעתיד .

כלומר אולי חס ושלום תתפתח מחלה שתשנה את הדי אן איי,ועל פי הדגימה שנלקחה כבר יידעו לשחזר או לתקן את הדי אן איי הפגום בעזרת הדי אן איי הישן שנלקח שנים אחורה.

כמובן שזה ייקח עוד שנים אבל מדוע לא לעשות זאת ליתר ביטחון?

אשמח לתגובה,
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    28/12/2010

ה-DNA שלנו נשאר קבוע במהלך החיים. מעבר לכך, אין לנו דרכים לשנותו בבני אדם בצורה יעילה ובטוחה.יש לציין שבהקמת בנק דנא לכלל האוכלסיה מתעוררות בעיות קשות אתיות של שמירה על פרטיותם של אנשים - כולל המידע שיכול להתגלות בבדיקות של דגימות דנא שלהם. ישנם בכל זאת "בנקים" של דנא אך רק לקבוצות ספציפיות. דגימות DNA כן נלקחות מראש לצרכי זיהוי עתידי - למשל ניתן לקחת דגימות לפושעים לזיהוי פלילי בפשעים בעתיד, או לקבוצות בסיכון - כגון צבא - שמא יהיה צריך לזהות חללים בעתיד. אנחנו לוקחים דגימות דנא פעמים רב לחולים במחלות גנטיות שעומדים למות - על מנת שנוכל בעתיד לזהות את הפגם הגנטי ובכך לעזור לאיבחון עתידי בקרובי משפחתם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי,אנסה להתחכם..

אביב
    28/12/2010

ראשית אתה טוען שהדי אן איי שלנו נשאר קבוע לכל החיים..
    אבל אנחנו שונים אין סוף פעמים על שינויים בדי אן איי עקב קרינה או כל מיני דברים אחרים.
    האם רק מולקולות ספציפיות משתנות וכל השאר נשארות כמו בילדות ולכן הטיעון של דגימת די אן איי בילדות אינה משנה דבר כי אותו די אן איי עדיין יימצא את החולה אפילו שמולקולות בודדות השתנו?
    או שלחילופין יש מצבים בהם משתנות כל מולקולות הדי אן איי.

אם נעזוב לרגע אז עניין האתיות ושימוש אסור בבדיקות..

האם לדעתך,עם התפתחות הרפואה אפילו במישור הכמעט דמיוני,
    האם יש איזהשהו טעם שהקהל הרחב ידגום די אן איי וישמר את זה אפילו לעשרות שנים?

האם מדי אן איי של אדם בריא לא תיהיה שום אפשרות להסיק,להבין או אפילו לתקן פגמים שיווצרו אצל אותו אדם בעתיד?
    כל זה כמובן בהנחה של רפואה סופר מתקדמת בעתיד הרחוק.

שוב תודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי,אנסה להתחכם.. - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    28/12/2010

נכנע.... למעט השיקולים האתיים והכלכליים - אין מניעה לשמור, וקיימת סבירות ניכרת שיש בכך אף תועלת. מתוך הכרות עם מערכות האתיקה הקשורות בעניין - הקמת מאגרים כאלו נתקלת במעצורים רבים בארצות שונות בעולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי,

אביב
    28/12/2010

אם הצלחתי להכניע אותך כולי גאה:)

אבל עכשיו שאלה נוספת ואחרונה..
    אם למשל אני מעוניין לקחת דגימה לילד שלי או משהו כזה..
    איזה אמצעי הוא הפשוט ביותר?
    האם ניתן לקחת סתם קיסם,לגרד את החיך שלו או כל מקום אחר,ואז לשמור לעצמי בבית בתוך קופסא קטנה?

שוב המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי, - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    28/12/2010

נראה לי שעדיף להניח לילד שלך. אבל אם בכל זאת זה השעשוע המשפחתי, עדיף שתקפיא את אותו קיסם במקפיא. ותיקח בחשבון שאיכות הדנ"א תהיה לא מובחרת. לשמירה טובה - רצוי להפיק דנ"א בצורה מסודרת במעבדה ואז להקפיא אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוו קיי,ואחרונה קטנה..

אביב
    28/12/2010

וקיסם רגיל ופשוט יספיק לי?הקפאה שלו בתוך שקית עדיפה או שבתוך קופסא קטנה עם בד עליה?
    מצטער על ההתקטננות פשוט מעניין אותי.

אני כבר אחסוך עוד שתי שאלות קטנות ברשותך.
    לפי דעתך כמה זמן דגימה כזאת אמורה להחזיק?יכול להיות שגם מאה שנה?
    שאלה שנייה,אם תפעיל ממש חזק דמיונך,אילו שימושים היית רואה לשימור כזה אולי בעתיד?

זהו,עכשיו אני מבטיח שאני מפסיק לשגע אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוו קיי,ואחרונה קטנה.. - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    28/12/2010

קיסם רגיל בשקית. ולגבי השאר - לא היום. יש עיסוקים אחרים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו