דיקור מי שפיר מאוחר - דחוף!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיקור מי שפיר מאוחר - דחוף!!
    דנה
    19/01/2011

שלום,
    בת 34, הריון ראשון לא ספונטני, שבוע 31. מתבלטת קשות באם לבצע דיקור מי שפיר בעוד שבוע.
    להלן הנתונים:סקר ביוכימי - 1:10,000, חלבון עוברי- 1:10,000, שקיפות עורפית גם כן טובה מאוד. סקירת מערכות מוקדמת: מוקד אקוגי + אגני כליה מורחבים: 3.2 ו-3.6 מ"מ (עובר זכר).
    לא נעשתה בזמנו בדיקת מי שפיר כיוון שנאמר לי שהתוצאות גבוליות.
    בסקירה מאוחרת בשבוע 23: מוקד אקוגני + אגן כליה שמאלי 10.7 מ"מ וימני 5.8 מ"מ.
    אקו לב עובר בשבוע 22 תקין. בסקירה מכוונת בשבוע 27 תוצאות כמעט זהות לסקירה המאוחרת.
    בסקירה מכוונת בשבוע 30: 6 ו-11 מ"מ ולא נראה מוקד אקוגני. בסקירה זו נאמר לי שעל פניו הכל נראה תקין וגם שעצמות הירך ארוכות.פניתי לייעוץ גנטי אך עדיין לא יודעת מה לעשות כי אני חוששת מאוד מההליך של הדיקור ומלידה מוקדמת. פשוט אני מרגישה שאני צריכה הצדקה כדי לבצע תהליך כזה ולא סתם לעשות ליתר ביטחון. בבקשה בבקשה תאמרו לי מה דעתכם? מה הסיכויים לילד עם תסמונת דאון ? האם העובדה ששאר האיברים נראים תקינים וכמות מי שפיר תקינה, מעידה על כך שהסיכוי לתסמונת דאון פוחת או שעדיין קיומם של שני סימנים "רכים" מצריכה דיקור במקרה שלי?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר מאוחר - דחוף!! - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    20/01/2011

השאלה הינה מתאימה לשיחה דו כיוונית במסגרת יעוץ גנטי פרטני, ואינה ניתנת לטיפול מעמיק בפורום אינטרנטי. מהדברים שאת כותבת לא ברור מי המליץ עליך לבצע דיקור ומדוע. הניתונים שאת מדווחת מדברים על ממצאים שאינם מכוונים בהרחרך לאבחנה של תסמונת דאון. הבעיה היא פילוסופית. סיכון נמוך לא שולל באופן אבסולוטי כל סיכון. גם סיכון של 1:10000 לא עוזר אם את ה- 1! אין בטחון מלא בבדיקות סקר ולא במי שפיר (כשאת כותבת, אז קיים סיכון של פגותעם כל הבעיות שלה). לפעמים צריך להחליט שלאחר שנעשה מה שמומלץ על ידי רופאיך לצמצם סיכונים, אין טעם להתאמץ מעבר לזה. אם רופא מוסמך המליץ על מי שפיר, אזי הוא הכתובת לשאלות של סיכון מול יתרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו