אבחון גנטי טרום השרשתי-PGD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון גנטי טרום השרשתי-PGD
    יערה
    15/02/2011

שלום!
    אני תלמידת כיתה ט',ובמסגרת שיעורי ביולוגיה התבקשנו לעשות עבודה על מחלה שעושים בדיקת PGD לפני ההריון,או בשלבים הראשונים. אבחון גנטי טרום השרשתי.
    בשנים האחרונות פותחה טכנולוגיה חדישה של אבחון גנטי טרום השרשתי.
    האם תוכלו לתת לי קצת מידע על תסמונת הX השביר (תסמונת מרטין בל)?
    והאם זה אתי (מלשון אתיקה) להפיל עובר שאובחן בתסמונת לאחר שכבר הושרש ברחם?
    אשמח אם תחזירו לי תשובה,
    יערה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון גנטי טרום השרשתי-PGD

הוספת תגובה

• אבחון גנטי טרום השרשתי-PGD - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    16/02/2011

לגבי מידע אודות X שביר (בעברית אני מניח) אני יכול להפנות אותך ל אתר "ויקיפדיה" אשר יש בו מידע ולינקים לאתרים נוספים בעברית ובאנגלית.
    השאלה האתית הינה מורכבת. קיים צורך לזהות ראשית כל בעלי הענין (העובר, ההורים, הרופא, המדען, החברה....) ולנסות לנתח מה האינטרסים האתיים של כל אחד. אז יהיה צורך לנסות להגיע לפתרון לשאלה שמשקף את הגישות השונות. אם אין אפשרות כזאת, יש להחליט על תהליך שיהיה מקובל על כולם שיכריע.
    כפי שאת רואה, אין תשובה אחת "כן או לא" לשאלות אתיקה בגנטיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אנומיני
    01/03/2011

גם אני לומדת באולפנא ונתבקשתי לענות על נושאים מסוג זה, מומלץ לשאול רופא או רב בצורה אישית ולא לפרסם בכללי מאחר ונתקלתי מעוד שאלות מסוג זה (שלך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו