מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון גנטי טרום השרשתי-PGDיערה15/02/2011
שלום!
אני תלמידת כיתה ט',ובמסגרת שיעורי ביולוגיה התבקשנו לעשות עבודה על מחלה שעושים בדיקת PGD לפני ההריון,או בשלבים הראשונים. אבחון גנטי טרום השרשתי.
בשנים האחרונות פותחה טכנולוגיה חדישה של אבחון גנטי טרום השרשתי.
האם תוכלו לתת לי קצת מידע על תסמונת הX השביר (תסמונת מרטין בל)?
והאם זה אתי (מלשון אתיקה) להפיל עובר שאובחן בתסמונת לאחר שכבר הושרש ברחם?
אשמח אם תחזירו לי תשובה,
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון גנטי טרום השרשתי-PGD - תגובה
פרופ' אנטוני לודר16/02/2011לגבי מידע אודות X שביר (בעברית אני מניח) אני יכול להפנות אותך ל אתר "ויקיפדיה" אשר יש בו מידע ולינקים לאתרים נוספים בעברית ובאנגלית.
השאלה האתית הינה מורכבת. קיים צורך לזהות ראשית כל בעלי הענין (העובר, ההורים, הרופא, המדען, החברה....) ולנסות לנתח מה האינטרסים האתיים של כל אחד. אז יהיה צורך לנסות להגיע לפתרון לשאלה שמשקף את הגישות השונות. אם אין אפשרות כזאת, יש להחליט על תהליך שיהיה מקובל על כולם שיכריע.
כפי שאת רואה, אין תשובה אחת "כן או לא" לשאלות אתיקה בגנטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנומיני01/03/2011גם אני לומדת באולפנא ונתבקשתי לענות על נושאים מסוג זה, מומלץ לשאול רופא או רב בצורה אישית ולא לפרסם בכללי מאחר ונתקלתי מעוד שאלות מסוג זה (שלך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)