בדיקת סיסי שליה או מי שפיר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת סיסי שליה או מי שפיר?
    ענבל
    19/02/2011

שלום שמי ענבל אמא לשתי בנות בריאות,ילדתי אותן בלידה רגילה,היום בשבוע ה6 להריון עם תאומים הרופא ביקש שאבחר לבצע או סיסי שיליה או מי שפיר,ואני לא יודעת מה לעשות לאחר שקראתי על סיסי שליה באינטרנט קצת נבהלתי..אז מה אתם מייעצים לי?
    תודה ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקת סיסי שליה או מי שפיר? - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    19/02/2011

מה הוריה הרפואית לביצוע בדיקה פולשנית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סיסי שליה או מי שפיר?

ענבל
    19/02/2011

אז כמו שאמרתי אני אמא לשתי בנות בריאות כרגע בהריון עם תאומים , יש לי 47 כרומוזומים (XXX47),ולכן בכל הריון עשיתי מי שפיר שהביא לתוצאות תקינות עם הבנות שלי וכרגע שאני עם תאומים ההתלבטות קשה,ולאור הסיכונים שקראתי בבדיקת סיסי שליה היא מרתיעה אותי...אז מה ההמלצה?מה נשים שעברו זאת עשו?
    תודה ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סיסי שליה או מי שפיר? - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    20/02/2011

בדיקת סיסי שליה כרוכה בסיכונים כפי שאת כותבת. גם בדיקת מי שפיר לא נטולת סיכונים, מה עוד שבתאומים הפעולה יותר מורכבת. את צריכה גם לשאול את השאלה מה תעשי עם התשובה. הורדת היריון מתוך שניים גם פעולה מורכבת ולא נטולת סיכונים. יש תלות גבוה בניסיון המטפל ובאנטומיה של ההיריונות ושקי ההיריון. גם הסיכונים העיקריים כאן הם 47 XXX 45XO ובנים XXY. כל המצבים האלה כרוכים במצבים שלהם שכדאי ללמוד ולהגיע למסקנות אישיות. ברור לי שאת חייבת להתייעץ תחילה עם גנטיקאי באופן פרטני וגם עם רופא נשים, ורק לאחר מכן להחליט כיצד להתקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו