מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת סיסי שליה או מי שפיר?ענבל19/02/2011
שלום שמי ענבל אמא לשתי בנות בריאות,ילדתי אותן בלידה רגילה,היום בשבוע ה6 להריון עם תאומים הרופא ביקש שאבחר לבצע או סיסי שיליה או מי שפיר,ואני לא יודעת מה לעשות לאחר שקראתי על סיסי שליה באינטרנט קצת נבהלתי..אז מה אתם מייעצים לי?
תודה ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סיסי שליה או מי שפיר? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/02/2011מה הוריה הרפואית לביצוע בדיקה פולשנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סיסי שליה או מי שפיר?
ענבל19/02/2011אז כמו שאמרתי אני אמא לשתי בנות בריאות כרגע בהריון עם תאומים , יש לי 47 כרומוזומים (XXX47),ולכן בכל הריון עשיתי מי שפיר שהביא לתוצאות תקינות עם הבנות שלי וכרגע שאני עם תאומים ההתלבטות קשה,ולאור הסיכונים שקראתי בבדיקת סיסי שליה היא מרתיעה אותי...אז מה ההמלצה?מה נשים שעברו זאת עשו?
תודה ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סיסי שליה או מי שפיר? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/02/2011בדיקת סיסי שליה כרוכה בסיכונים כפי שאת כותבת. גם בדיקת מי שפיר לא נטולת סיכונים, מה עוד שבתאומים הפעולה יותר מורכבת. את צריכה גם לשאול את השאלה מה תעשי עם התשובה. הורדת היריון מתוך שניים גם פעולה מורכבת ולא נטולת סיכונים. יש תלות גבוה בניסיון המטפל ובאנטומיה של ההיריונות ושקי ההיריון. גם הסיכונים העיקריים כאן הם 47 XXX 45XO ובנים XXY. כל המצבים האלה כרוכים במצבים שלהם שכדאי ללמוד ולהגיע למסקנות אישיות. ברור לי שאת חייבת להתייעץ תחילה עם גנטיקאי באופן פרטני וגם עם רופא נשים, ורק לאחר מכן להחליט כיצד להתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)