היסטוריה משפחתית של בעיות לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היסטוריה משפחתית של בעיות לב
    מורן
    02/03/2011

שלום. אני בת 26, מאובחנת מגיל 11 כבעלת מום בלב - אי ספיקה אאורטלית של המסתם הדו צניפי. אני במעקב של אקו לב וקרדיולוג מדי שנתיים.
    במשפחה של אבא שלי ז"ל קיימת בעיה גנטית הגורמת לבעיות לב. אחיו הצעיר נפטר מדום לב פתאומי בסביבות גיל 40. אחיו המבוגר ממנו קיבל דום לב בסביבות גיל 50 ושרד (אך נפגע קוגנטיבית), ואבי, שהיה שמן וסבל גם מכולסטרול, לחץ דם, סוכרת וכל ה"מסביב", עבר מס' צנטורים וכן ניתוח מעקפים (4), שנתיים לפני שקיבל דום לב גם הוא בגיל 51, ונפטר.

הבנתי מבני משפחתי כי עד לאחרונה האמינו שהבעיה הגנטית עוברת רק אצל גברים, ולכן הזכרים שבמשפחה עשו בדיקות גנטיות. אך למיטב ידיעתי זה עלול לעבור גם אצל נשים, ולכן אני צריכה לעבור בדיקה גנטית לאותו גן / בעיה גנטית.
    איזה בדיקות עליי לעבור? מה שמן?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היסטוריה משפחתית של בעיות לב - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    02/03/2011

בדיקות גנטיות מתחלקות ל- 2 סוגים: סקר וספציפי. בדיקות סקר עושים ללא התייחסות לרקע המשפחתי. בדיקות ספציפיות מתייחסות לבעיות שידועות במשפחה. מחלות לב נגרמות על ידי הרבה דברים, גם גנטיים וגם לא גנטיים. כמו כן מומי לב שכיחים בתסמונות גנטיות. עליך לגשת ליעוץ גנטי פרטני עם פרטים מלאים כתובים לגבי האבחנות והבדיקות של כל מי שחלה בלבו במשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו