בדיקת טייזקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת טייזקס
    דנה
    04/03/2011

שלום,
    היום ניגשתי למרפאה לביצוע בדיקות גנטיות. אני בהיריון בשבוע 5. המוצא של ההורים של שני ההורים שלי מעיראק, המוצא של בעלי מצד האם - מרוקו ומצד האב - פולין.
    התבקשתי לבצע את 4 בדיקות: חירשות-הגן השכיח (קונקסין 26 ו/או 30), פיגור שיכלי על רקע תסמונת X שביר, ניוון שרירים מסוג SMA, ציסטיק פיברוזיס.
    1. האחות אמרה שאני לא צריכה לבצע טיי זקס כי כבר אין צורך . שאלתי האם זה נכון? כל חברותיי בהריון נשלחו לבצע את הבדיקות ויתרה מזאת נכנסתי לאתר של משרד הבריאות ששם רשום שאחד מבני הזוג צריך לבצע את הבדיקה ואם האישה בהיריון אז הגבר מבצע. מדוע האחות לא הפנתה אותי או את בעלי לבדיקה? האם בכל זאת להגיד לבעלי לבצע את הבדיקה? הרי זו בדיקה בחינם לכל האנשים ללא הפניה. מדאיג אותי.
    2. האם יש בדיקות נוספות שעליי לבצע? (לא איכפת לי לבצע באופן פרטי ולא דרך הקופה)
    אשמח שתרגיעו אותי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת טייזקס

הוספת תגובה

• בדיקת טייזקס - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    06/03/2011

המלצות לבדיקות סקר ניתנות על פי הרקע העדתי ומשפחתי שכל אדם וזוג. אין צורך לבצע בדיקות אשר אינן רלוונטיות לאנשים לפי רקע שלהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו