מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי שאלותמיקה08/03/2011
האם יש דבר כזה שבדיקה מאפשרת לגלות אם העובר שומע או לא?שמעתי מידיד שסיפר לי על החבר שלו לקוי שמיעה (הוריו שומעים)נשוי, אשתו (הוריה חירשים)חירשת מלידה עשתה בדיקה כזאת ובסוף יש להם ילדים שומעים. ועוד משהו שחברה שלי סיפרה לי שחברים שלה חירשים (וגם משפחות שלהם חירשות) יש להם ילדים שומעים איך זה שיש להם ילדים שומעים למרות שהם חירשים מלידה?אני מנסה להבין אבל לא מצליחה...משום שיש לי בת בכורה כבדת שמיעה מלידה. עשינו לה בדיקות גנטיות -תקינות. אני לקוית שמיעה (נולדתי חולה מאוד דלקת ריאות ואוזניים. יש לי 3 אחיות ,אחותי בכורה כבדת שמיעה נולדה דלקת קרום מוח +ילדים שומעים ו2 אחיות שומעות+ילדים שומעים והורי שומעים )ובעלי כבד שמיעה (נולד פג עקב כך השמיעה שלו נפגעה, הוריו שומעים ואחיו שומע+ילד שומע ))?
אף אחד מרופא מומחה או פרופ' לא יודע מה הסיבה,אין להם מושג איך זה קרה...ממש מוזר לי
האם יש בדיקה גנטית ספיצפית שבודקת את הנשאות של גן האחראי לחירשות?במהלך הריון או לפני הריון?אני בשבוע ה17 (בהריון שלישי) אפשר לעשות לי בדיקה כזו?המודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר08/03/2011חרשות יכולה להיות גנטית או לא גנטית. בתחום הגנטי היא יכולה להיות חלק מין תסמונת או בעיה בודדת. חלק מין הגנים שגורמים לחירשות גנטית בודדת ותסמונת ידועות, חלק לא. בכל משפחה יש לקבל אבחון אודיולוגי ורפואי מדויק ולאחר מכן לקבל יעוץ גנטי פרטני אם זה רלוונטי. בחבילת בדיקות סקר כלליות יש נה בדיקה Connexin 26/30 שהינה גן אחראי בחלקמיןהמקרים של חרשות גנטית בודדת וניתן לבצע את הבדיקה בכל מכון גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב...
מיקה08/03/2011בעלי ואני עשינו בדיקות קונסקין 26+30,תקינות...יכול להיות שיש גן אחר לא ידוע. תגיד לי, חברים שלי חירשים מלידה (הורים שלהם חירשים מלידה) יש להם ילדים שומעים,איך?...אולי בעתיד ימצאו פתרון שמאפשר לגלות בעניין בדיקת העובר אם הוא שומע או לא במהלך הריון. תודה על המענה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב... - תגובה
פרופ' אנטוני לודר10/03/20112 חירשים יכולים להביא ילדים שומעים כי אם כל אחד חירש מסיבה שונה, הילדים לא ירשו גן משותף משני ההורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)