מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות+דם דחוף..מור18/03/2011
שלום רב,
אני בת 27.9 הריון ראשון מ IVF ICSI עובר אחד. ביצעתי א.ס לשקיפות בשבוע 12+1 אצל רופא שאמנע מלציין את שמו. במהלך הבדיקה הרופא ציין כי הבדיקה ולקחת זמן כי כל הזמן יוצאות לו תוצאות שונות עם סטיות..בנוסף הוא לא הצליח להפוך את העובר ולמדוד בתנוחות שונות מלבד להקפיץ אותו..בסופו של דבר היה נראה שהתייאש ואמר שילך על החמור וקבע 2.4 סיכון לפי גיל +שקיפות= 1:334..
יצאתי בתחושה שהבדיקה לא נעשתה כמו שצריך וחיפשתי רופא מומלץ לבצע בשנית באופן פרטי ואכן הצלחתי לקבוע לד"ר סילבר אניטה שביצעה את הבדיקה וגינאלית ובטנית ואף הצליחה למדוד את העובר בתנוחות שונות. החמור שלה היה 1.5 מ"מ. סיכון לפי גיל+שקיפות= 1:4960..
היום קיבלתי 2 תוצאות בדיקת דם של השקיפות בגלל שתי הבדיקות:
PAPP-A 1.19 mIU/ml 0.45 MOM
Free B hCG 25.99 mIU/ml 0.87 MOM
בבדיקה שנעשתה לפי 2.4 מ"מ (הראשונה) סיכון 1:120!!
בבדיקה שנעשתה לפי 1.5 מ"מ (השנייה) סיכון 1:2200...
השאלה שלי היא האם עצם העובדה שבדיקת הדם הורידה את הסטטיסטיקה יכולה להעיד שאולי האולטרסאונד הראשון משקף טוב יותר את המצב? האם יש מה למהר למי שפיר?
תחושות הבטן שלי אומרות שהבדיקה השנייה הייתה הרבה יותר טובה ומקצועית, אך מה אני מבינה?
אשמח לעצתכם אני מבולבלת..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות+דם דחוף.. - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/03/2011אכן בדיקה על שמעית הינה תלויה במבצע. אין לי כל אפשרות לקבוע מי בינהם מהמן או מדויק, או אם שניהם טועים. ההגיון הפשוט שלי אומר שעשית פעם שניה כי לא בטחת בראשון. לפני (ולא אחרי) כל בדיקה רפואית על הבודק ועל הנבדק(ת) לדעת כיצד להתמודד עם התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה -עוד שאלה בבקשה
מור19/03/2011אם בדיקת הדם העלתה את הסיכון, האם אני יכולה להסיק כי הרופא הראשון צדק? או שבןדקים דברים שונים לחלוטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה -עוד שאלה בבקשה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/03/2011בדיקה US ובדיקת דם בודקת דברים שונים של העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)