בדיקה לזיהוי NF1

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה לזיהוי NF1
    מושה
    28/04/2011

האם אפשר לעשות PGD ל-NF1 ?
    האם זה נחוץ? אצלי הביטוי מציק (בליטות. חלקן כואבות מידי פעם), אבל לא משמעותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה לזיהוי NF1

הוספת תגובה

• בדיקה לזיהוי NF1 - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    28/04/2011

ניתן בהחלט ואף עושים לא מעט PGD ל-NF1. מימון ה-IVF וה-PGD במקרה כזה הוא על ידי המערכת הציבורית - כלומר בחינם. זה אפשרי רק אם אחד מהתנאים מתקיים (מספיק אחד מהשניים): 1. ידועה המוטציה הספציפית במקרה שלך (ניתן לבדוק בעלות של כ-5000 ש"ח) 2. יש בנוסף אליך לפחות עוד מקרה אחד במשפחה (אז ניתן בחינם לבדוק בתאחיזה גנטית אם העובר קיבל את העותק התקין או הבלתי תקין, אף מבלי שיודעים את המוטציה הספציפית). לפרוט ודיון יותר מעמיק - יש לפנות ליעוץ גנטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדם נוסף?

מושה
    29/04/2011

אמא שלי העבירה לי את זה, אבל היא נפטרה לפני 20 שנה. לא חושב שיודעים מה המוטציה אצלה. זה משנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדם נוסף? - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    09/05/2011

ניתן לבדוק NF1 בתאחיזה גנטית רק אם יש דגימת דנ"א של לפחות שני חולים ודאיים במשפחה. היות ואני מניח שאין דגימת דנ"א של אימך, אפשרות זו לא קיימת במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו