מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ גנטיketi28/04/2011
ערב טוב.
אני בשבוע 16 להריוני.
בת 25 אם לילד בן 4.לפני כשנתיים סרטן פפילרי של בלוטת התריס עם מעורבות בלוטות צוואריות וטיפול ביוד בזמנו.
הריון נוכחי התקיים עם התקן תוך רחמי.
שקיפות תקינה.אתמול ביצעתי סקירה ראשונה היתה תקינה למעט ציסטה קטנה בכבד העובר.הרופא שביצע בדיקה עדיין לא החזיר תשובה כי מעוניין להתייעץ עם מומחים בתחום.שוחחתי היום עם רופא שלי ובדק לי באוופן כללי.שבמקרים כאלה מבצעים עוד כמה בדיקות עזר כמו US נוסף עוד כמה שבועות אך גם אמר שיצטרך לבצע יעוץ גנטי.
שאלתי איך זה עובד?
אם אני קובעת במסגרת בית חולים לדוגמא.אילו בדיקות אני אמורה להביא פעם ראשונה?
אני אמורה לקבל הפניה מקופה?או פרטי?ועד עד כמה זה נחוץ כי מוקרת לי בעיית תורים או שבמקרים אלה זה הולך אחרת?
ועוד שאילה ברשותך לגבי עניין עצמו.
ציסטה בכבד העובר עלולה להעיד על מחלות גנטיות או שהבדיקה מבצעת כרוטינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
keti28/04/2011המוצא שלי עולה מאוקראינה (חצי האי קרים) ובעלי עולה מרוסיה (סיביר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
פרופ' אוהד בירק29/04/2011יעוץ גנטי מבוצע בכל המכונים הגנטיים.בחלק מהקופות - בסניפי הקופה. משך הזמן להמתנה שונה במכונים השונים אך אמור להיות לא יותר מעל 8 ימי עבודה. בדרך כלל אפשר למצוא מוקדם מכך. לביקור תביאי את כל המידע שיש לך לגבי בעיות בלוטת התריס והטיפול שקיבלת וכן תוצאות כל הבדיקות שנעשו בהקשר להריון. בלי קשר לכך - ישנן בדיקות למחלות גנטיות רוטיניות על פי מוצא - תבררי בסניף שלך של קופ"ח איפה לבצע אותן (בעת ביצוע הבדיקות תקבלי הסבר ויוצעו לך בדיקות מתאימות על פי המוצא). בקשר לציסטה בכבד - ראוי למעקב אולטרסאונד ודיון במהלך היעוץ שתקבלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ
keti29/04/2011תודה על המענה.אולי לא הסברתי את עצמי לא נכון.הציסטה זו הסיבה שהומלץ לי לגשת ליעוץ גנטי.
לגבי מחלת הסרטן שהיתה לי אני בדקתי והתייעצתי המון בנושא ונאמר לי שלמחלה ספיציפית זו אין שום קשר להריונות.
לגבי בדיקות גנטיות של קופה אני הייתי אצל אחות ולא נתנו הרבה בדיקות
קיבלתי ציסטיק פיסרוזיס', פיגור שכלי על רקע תסמונת X שביר וניוון שרירים מסוג SMA
אז שאלתי האם ציסטה בכבד העובר קשורה למחלות גנטיות שהומלץ לי לעבור?
ושאלתי השניה מה הרקע להפניה ליעוץ גנטי בעקבות הציסטה שנמצאה אצל העובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם ישמח למענה
keti03/05/2011לגבי שאלה שהוספתי בהמשך.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/05/2011אין קשר בין ציסטה בכבד לבין הבדיקות שהומלצו לך. ביעוץ הגנטי יוחלט אם בכלל יש מקום לגלות עניין בציסטה ואם כן - אלו בדיקות לעשות. חשוב להגיע עם תוצאות האולטרסאונד וכל המידע שברשותך. הפורום הזה איננו תחליף יעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)