מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר יקר שאלה על x שבירמורן16/05/2011
שלום רב לכם אני מניחה שזהו הפורום המתאים.
זה קצת ארוך
הקדמה:
יש לי תאומים בני שנה ו4 חודשים. מדובר כאן על הבת מאז שנולדה אובחנה כסובלת מתת פעילות בלוטת התריס אך אבחנה זו מוטלת בספק בשל המינון המועט (ליתר בטחון היא מקבלת את זה עד גיל שנתיים )לדעת האנדוקרינולוג.
היא נמצאת בפיזו', ורופאת התפתחות אחת לכמה חודשים רק למעקב.
קלינאי תקשורת אחת לשבוע כי יש לה איחור שפתי של כ5 חודשים.
היא עומדת עם תמיכה ,ממלמלת כמה מילים(יודעת להגיד אמא אבא) מצאו לה אתמול נוזלים באזניים.בדיקת שמיעה 25 דציבל(זה עשינו לפני שידענו שיש נוזלים שכנראה היו בבדיקה,בדיקה חוזרת תהיה לאחר שתסיים אנטיביוטיקה)
ולענייננו-היא הייתה אצל יועץ גנטי בעבר,כי חשדו שיש לה תסמונת דאון והוא אמר שהכל בסדר אין מה לדאוג.מאחר והיא קצת לוקה באיחור התפתחותי נשלחה שוב לבדיקה אצל אותו גנטיקאי(רופא מקסים הבעייה שהתור ארוך)
הפעם בחשד לתסמונת הX השביר.שאולי יסביר את האיחור.
אין לנו במשפחה משני הצדדים לא פיגור ולא אוטיזם ובעצם כלום. עשינו בדיקות גנטיות בהריון אך לצערי פרט ל הX השביר ...(הייתי בשמירה)
אני יודעת שזה רק בגדול אבל לדעתכם האם יש מצב שיש לה את התסמונת הזאת?
אני מוכנה לשלוח למייל תמונה אם צריך(רק תכתבו לי אותו) תודה בראש פשוט נמאס לי מזה שהם (הרופאת התפתחות והקלינאי תקשורת)רק מחפשים סיבה /חשדות כל הזמן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר יקר שאלה על x שביר - תגובה
פרופ' אוהד בירק19/05/2011הסיכוי שמדובר בתסמונת X שביר הוא קטן בהחלט - אבל תעשי את הבדיקה ותורידי את זה מהפרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)