בדיקות גנטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות גנטיות
    אור
    23/05/2011

שלום רב ,
    אני ובעלי מעוניים להיכנס להריון . אמא שלו סיפרה לנו שהיה לה אח עם פיגור שכלי שמת בגיל צעיר . היא לא יודעת להגיד בדיוק מה היה לו כי זה היה לפני 40 שנה ואז לא בדיוק ידעו וגם כי היא הייתה קטנה וכמעט ולא זוכרת אותו ולצערי כבר לא ניתן לשאול את ההורים שלה .
    מאחר ולא יודעים במה מדובר אני מעוניינת בבדיקות הרחבות ביותר שניתן .
    אני כבר ביצעתי את הבדיקות המומלצות לפני כניסה להריון לזוג אשכנזים ( לפני שאמא שלו סיפרה לנו על האח) - טיי זקס , CF , קואוואן , דיסאוטונומיה , X שביר , SMA , פנקוני אנמיה מסוג C מחלת בלום , מחלת נימן פיק , מחלת אגירת גלוקן מסוג 1 , מחלת מוקוליפידוזיס -4 , טלסמיה , חסר אלפא 1 אנטיטאיפסין , ליקוי שמיעתי וראייתי מסוג אשר , maple syrup urine didease ,nemaline myopathy , מחלת גושה , חירשות - קונקסין 26 או 30 .בעלי לא ביצע שום בדיקות .
    לאור התגלית החדשה איזה בדיקות בעלי צריך לבצע ? האם קריוטיפ גנטי יכול לתת אינפורמציה כלשהי ? האם אני צריכה לעשות בדיקות נוספות גם ?
    תודה רבה ,
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות גנטיות

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    23/05/2011

עשיתם פאנל בדיקות סקירה רחב. אין המלצה לבצע בדיקות נוספות אלה אם שיודעים במי מדובר במשפחה (ואת אומרת שלא).
    במשך כל הריון מומלץ לבצע בדיקות סקירה לתסמונת דאון ומבדיקות על-שמעיות מערכתיות, כמקובל.
    ליעוץ נוסף אני ממליץ להתיעץ עם רופא נשים ויועץ גנטי פרטני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו