טיפול מונע - מה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול מונע - מה לעשות?
    יגאל
    08/07/2011

שלום, ד"ר! יש לי שאלה מאוד-מאוד-מאוד חשובה בשבילי.
    אני אובחנתי כסובל מסיליקוזיס ריאתי. ביטוח לאומי הכיר את המחלה כמחלת מקצוע וקבעו לי אחוזי נכות.
    ישנו סיכוי גבוה להצטרפות של שחפת לסיליקוזיס. עקב כך בתקנות של המל"ל בין מחלות מקצוע מצויין - "סיליקוזיס עם שחפת או בלעדיה".
    עקב חשד לשחפת (חשד בלבד, לא מוצאים חיידקים TB) רופא ריאות שלי רוצה שאקבל טיפול ניסיוני באנטיביוטיקה נגד השחפת. ללא שום אבחנה של שחפת - מוגדר כטיפול מונע.
    עדיין אני עומד מול וועדות בביטוח לאומי.
    ואני מתאר לעצהי שתי אפשרויות :
    1. אם בעוד כמה שנים יהיה לי באמת שחפת פעילה עם פיזור חיידקים - ביטוח לאומי יחפור אותי חי על "מצב קודם" וטיפול מונע\ניסיוני בעבר. אפילו החמרה בסיליקוזיס המל"ל יסרב להכיר בעתיד.
    2. להפך - הוועדה תתייחס לטיפול תרופתי (אפילו מוגדר כי "מונע") לתובתי ותעלה אחוזי הנכות...

עקב כך השאלה שלי - אם הנני אמור להסכים לטיפול מונע, או שטיפול זה יגרום לי נזק בזכויות בעתיד אם אצטרך להגיש תביעות להחמרת מצבי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מונע - מה לעשות?

הוספת תגובה

• טיפול מונע - מה לעשות? - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    09/07/2011

שלום רב!
    לא נכתב מה העיסוקך בעבר?
    שחפת הנה מחלה זיומית ויכולה להתפתח רק במידה ונדבקים בה או ישנם בגוף חיידקים רדומים. לא ברור ממכתבך מדוע הרופא מעוניין לתת טיפול מונע ייתכן ותבחין המנטו שלך היה חריג.
    לדעתי יש לחשוב קודם כל על הבריאות ורק על הבריאות. ניתן גם לקבל חוות דעת נוספת במסגרת ליגה למחלמה במחלות ריאה במסגרת משרד הבריאות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט המחלה

יגאל
    09/07/2011

תודה, ד"ר!
    עבדתי בתור פועל שיש,גרניט ואבן קיסר (עיבוד), ביטוח לאומי הכיר את סיליקוזיס כמחלת מקצוע. כבר כ5 חודשים - חום בערבים 37.2, שיעול עם קצת דימום, זיעה קטסטרופית בלילות, ציפצופים חזקים מאוד, קוצר נשימה גם במנוחה. אך בברונכוסקופיה לא מצאו גרנולומות או חיידקים TB. מנטו - 15 מ"מ. החמרה מוזרה בצילומיCT (צירפתי את הצילום). פולמונולוג רוצה את טיפול מונע ב-ריפאמיצין.
    אין לי שחפת פעילה, אין לי אבחנה של SILICOTUBERCULOSIS ועקב כך, אם טיפול זה יפגע בזכויותיי בביטוח לאומי (אם בעתיד תהיה לי אבחנה של SILICOTUBERCULOSIS - המל"ל השתמש בטענה של "מצב קודם"), - אני אצטרך לסרב מהטיפול. אם הייתי בטוח שאינני אפגע בזכויות, הייתי מסכים לטיפול.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט המחלה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    09/07/2011

שלום רב שוב!
    יש עוד מספר שאלות שברצוני לברר לגבי מחלתך. הכי טוב דבר איתי בטלפון מחר בין השעות 12:00 ועד לשעה 14:00.
    לפי התשובות שלך היה ניתן לתת תשובה מוסכלת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מונע - מה לעשות? - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    10/07/2011

במנטו כזה יש המלצה לתת טיפול מונע על מנת שלא תפתח שחפת באף מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו