מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה אחרתטלי12/07/2011
שוב שלום לכם ואודה אם תוכולו להשיב לשאלה הבאה שאינה קשורה לכל הסיפור ההורמונלי שלי. שוב מדובר בקשר לטיסה (אנחנו בעידן מובלי כעת...). הפעם השאלה היא בעבור משהי הטסה עם ילדיה. היא קנתה מזוודה חדשה המדיפה ריח מאוד חזק של פלסטיק חדש, כזה שמזכיר ריח כמו בחנויות צבע וחומרי בניה (כמו שנכנסים לחנות הום-סנטר...) והריח משתלט על כל הדירה. המזוודה נקנתה היום ונפתחה לאיורור אך הריח לא התנדף ועדיין מאוד חזק. מחר היא טסה ורוצה לארוז. הריח לא מפריע לה אך ידוע לה כי החשיפה אליו יכולה להזיק. יש לה בקושי כמה שעות לאוורר אותה. האם זה בעיה לארוז בה בגדים לטיסה טרנס אטלנטית לרבות בגדים הצמודים לגוף, לבנים (תחותנים וגופיות), בגדי ים וכו' . החומר המתנדף מהפלסיק חודר ונדבק לבגדים ויכול לחדור דרך איבריים עם פתחים וריריים לא? האם זה בעיה שחומר המתנדף מהפלסטיק יבוא במגע עם בנותיה הקטנות והן תחשפנה לחומר באמצעות בגדיהן? תודה. בחו"ל לא תהיה להן אפשורת לתלות ולאוורר את הבגדים. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אחרת - תגובה
ד``ר טמיר גפן12/07/2011הי!
מדובר בפורום רפואה תעסוקתית. נראה לי את מתבלבלת בפורום.
לא ברור מאיזה פלסטיק עשויה המזוודה? לא ברור ריח של מה.?
דרך אגב את יודעת שבמהלך הטיסה יש חשיפה לקרינה מייננת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך- לשני הדוקטורים
טלי13/07/2011תודה ד"ר גפן על תשובתך. לא התבלבתי בפורום. כיוון שליעיתים רופאים תעסוקתיים עוסקים בחשיפה כרונית לגזים ורעלים חשבתי אולי השאלה על המזוודה תוכל להתאים לכאן. בכל אופן מזוודה זו הסריחה כל כך את כל הבית - בטח עשויה מאיזה "זבל סיני" למרות שהיתה יקרה...
היא מדיפה ריח חזק מאוד של פלסטיק חדש ואתמול בחום כשהאויר עמד זה היה שעות שכולנו נחשפנו לחומר... מפגע סביבתי...
בכל אופן ידוע וגם ידוע על קרינה מייננת במטוסים -ברם ואיני יודעת אם קראת את השאלה הנוספת אז אני מקפיצה ופה מתייחסת גם לעניין הקרינה וגם לעניין מאוד אישי ואודה על התייחסותך. וגם הפעם לא התבלבלתי בפורום למרות שהשאלה עוסקת בגניקולוגיה ואנדוקרינולוגיה אפשר שהיא מתאימה לפורום::
כיוון שבאתי לשאול שאלה אחרת ואז גיליתי את תשובותכם הנוספות. אז קודם כל תודה ושוב בעניין מכונות השיקוף אני רוצה להבהיר: החשש שלי לא נבע מפעילות סטנדרטית של המכונות. החשש נבע מכך שמא הגעתי לחדר מיוחד בו הן אולי פעלו באופן חריג ובלתי מבוקר דווקא משום שלא ביו שם אנשדי צוות שהפעילו ופקחו עליהן וכתוצאה מכך נפלטה קרינה מייננת חריגה אך מתשובותכם אני מבינה שזה מופרך. עם זאת בעקבות השיבושים ההורמונאליים ביצעתי בפרופיל הורמונלי שהצביע על זינוק ברמת הFSH וה-LH באופן משמעותי לרמה של גיל המעבר והזינוק המטאורי הזה (שמאוד מדאיג אותי כי אין לי ילדים) מעורר בי חשד ודוחף אותי למצוא הסבר (לרופאי הנשים אין ורובם הספידו את סיכויי להרות...). ואולם אולי כרופאים תעסוקתיים עדכניים תוכלו לענות לשאלתי הנוכחית: כפי שציינתי ה-FSH ו-LH זינקו לי מאז הביקור בלונדון. עלי להודות כי באותה תקופה הייתי במתח נפשי אקוטי מצטבר. האם ידוע לכם או מניסיונכם האישי, או מן הספרות המקצועית על הקשר בין סטרס, מתח נפשי אקוטי ועליה ב FSH וב LH? אמנם איני צעירה (מעל 40) אך תכננתי הריון מביצית שלי ובדיוק לפני שנה כשביצעתי את הפרופיל ההורמונלי היה התקין ביותר וה-FSH היה 6.5 וכעת הוא קפץ ל 21 וה-LH ל- 21.5 ועימו שינויים פיזיולוגים-גניקולוגים. ידוע לי כי מתח נפשי משפיע על ביוץ ויכול לגרום להעדר ביוץ אך רוב הרופאים שוללים קשר בין מתח נפשי לעליה ב-FSH וב-LH וטוענים כי סטרס לא גורם לעליה בהורמונים אלה. אם ידוע לכם משהו בעניין אשמח לשמוע. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך- לשני הדוקטורים - תגובה
ד``ר טמיר גפן13/07/2011הי!
ראשית הסטרס משפיעה על הכול אך סוגי הסטרס הם שונים כולל סטרס הורמונלי, סטרס פיזי, נפשי וכו' לדעתי שאלה לפורום אנדוקרינולוגים או גניקולוגים אך לא לרופא תעסוקתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי13/07/2011תדוה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)