דחוףףףף בבקשה, הריון+רופא תעסוקתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוףףףף בבקשה, הריון+רופא תעסוקתי
    מירי
    03/08/2011

שלום רב,
    אני כרגע בהריון בשבוע 22 , בעברי תאונת דרכים (תאונת עבודה בדרך לעבודה)
    ניגשתי לרופא תעסוקתי על מנת לצמצם את מס' שעות עבודתי עקב בצקות נוראיות ברגליים וכאביי גב, הרופאה התעסוקתית קבעה כי עליי לעבוד 5 שעות ביום והסבירה לי שעליי לגשת לרופא המשפחה ולהביא למקום העבודה שלי ימי מחלה מידי חודש בכדי שישלימו לי את שעות העבודה החסרות.
    (4 שעות)הגשתי את המסמך מרופ]א תעסוקתי למקום העבודה ונימסר לי מהם כי יש באפשרותם 2 אופציות, אופציה אחת לצמצמם את היקף המשרה וזה לא ייחשב הפגיעה בי כי אני הבאתי מסמך רפואי שאני יכולה לעבוד רק 5 שעות, או אופצייה שניה להביא מרופא המשפחה ימי מחלה על חודש והם ישלימו לי משם את השעות החסרות, ומסרו לי שעד כה ניצברו לי 25 ימי מחלה ושאני רשאית להשתמש בהם,
    לאחר מס' ימים אחרי שכבר הבאתי ימי מחלה מהרופא משפחה נימסר לי ממעסיקי כי לא הם אלו שאמורים לשלם לי אלא ביטוח לאומי- מביטוח לאומי נימסר בתגובה שזוהי לא שמירת הריון ולכן את הכסף עליי לדרוש ממסיקי.
    התקשרתי לרופאה התעסוקתית והסברתי לה את המצב והיא אומרה לי כך: ההריון שלך תקין זוהי לא שמירת הריון אלא פסיקה רפואית ומעסיקך חייב לשלם לך על פי ימי המחלה שהבאת מרופא המשפחה ועל סמך המכתב ממני( מהרופאה התעסוקתית?), את ימי המחלה שניצברו לרשותך,
    והרופאה התעסוקתית שאגב היא מנהלת מחלקה אף התקשרה למעסיקי והסבירה את המצב הנתון, בתגובה מעסיקי אמר שייתיעץ עם עו"ד החברה ויקבל החלטה בשבוע הבא.
    הייתי רוצה לדעת מה הסיכויים שלי שיאשרו לי את ימי המחלה וישלימו לי את השעות ,
    והאם כדאי לבקש מהרופא שיוסיף משפט כלשהו למכתבו כדי שיבינו שימי המחלה שנתן אמורים להשלים לי את פסיקת הרופאה התעסוקתית?
    להיתייחסותכם אודה,
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דחוףףףף בבקשה, הריון+רופא תעסוקתי - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    04/08/2011

כל העיניין הוא מאיפה הבצקות ומאיזה סיבה את צריכה צמצום ימי עבודה. אם זה עקב ההריון על רופא הנשים שלך להמליץ על כך ואכן לתבוע את השעות מביטוח לאומי. אם זה בגלל התאונה הקודמת זה לא עניין של הריון ואפשר לגלם זאת מימי מחלה ע"ס מכתב מרופא תעסוקתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו לא שמירת הריון

מירי
    04/08/2011

אבל זוהי לא שמירת הריון, ביטוח לאומי לא משלים את השעות הנ"ל ביררתי, בעבר כן השלים תקדים בלומנטל שבוטל אחרי 3 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו לא שמירת הריון - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    04/08/2011

אם לא קשור להריון כבר עניתי. כאשר לתקדים בלומנטל זה עניין משפטי ולא רפואי. עלי להוסיף כי אם לא קשור להריון אז הבצקות מופיעות תמיד ויש לעבור וועדה רפואית של קרן הפנסיה לקבלת נכות. אבל דעתי שזה כן קשור להריון.
    לא אוכל להמשיך את הדיון בלי בדיקה כך שכעת נסיים כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו