ברונכיטיס כתוצאה מסיליקוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברונכיטיס כתוצאה מסיליקוזיס
    יגאל
    08/08/2011

שלום, ד"ר! אובחנתי בסיליקוזיס לפני כשנה (עבדתי תוך מספר שנים בעיבוד שיש) ובברונכיטיס רק עכשיו (רופא שחפת של מלש"ח טוען שבמקביל התפתחה ברונכיטיס - לקשיי נשימה ושיעול מסיליקוזיס הצטרפו ציפצופים חזקים, ללא ליחה). האם אפשר להגיד שישנו קשר סיבתי בין המחלות ולבקש מוועדה לתת אחוזי נכות על מצב בריאותי כולו - סיליקוזיס וברונכיטיס כתוצאה מסיליקוזיס? (אני חושש שוועדה תגיד שמצבי הינו תוצאה מברונכיטיס וברונכיטיס אינו מחלת מקצוע ובכלל לא קשורה לסיליקוזיס וכו'). תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ברונכיטיס כתוצאה מסיליקוזיס - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    08/08/2011

הי!
    מה לגבי עישון? נה לפרט. כמו כן בלי לראות את הממצאים ז.א בדיקות עזר תוצאות צילומים ורישום רפואי קשה להגיד משהוא. ייתכן שיש קשר סיבתי בין החשיפה ומחלה.
    בכבוד רב ד"ר גפן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת, מצטער על הגודל

יגאל
    09/08/2011

שלום, ד"ר! אינני מעשן ולא עישנתי. תוצאות CT: "הודגמו מספר רב של בלוטות לימפה בחלקן מעט מוגדלות בקוטר עד 1.4 ם"מ בכל התחנות של המלצר ובשערי הריאות דו צדדי . שערי הראות אינם מורחבים. לא הודגם תפליט פלורלי. בחלון לריאות הודגם ציור אינטרסטיציאלי נודולארי המורכב ממספר רב של מוקדים סולידיים קטנים בקוטר עד 0.4 ס"מ על פני שתי הריאות יותר בולט באונות העליונות . יש לציין הידבקויות פלאורופולמונריות בפסגות הריאות דו צדדי". צילום חזה: "איוורור יתר של ריאות, ללא נוזל פלאורלי, צל הלב אינו מוגדל. הודגמה מחלה ריאתית כרונית אינטרסטיצאלית, כנראה עם ברונכיאקטזיות על פני שתי אונות תחתונות של הריאות." סיכום ביקור במכון ריאות "קפלן" מ-24.05.11 של ד"ר א. ירמולובסקי: "בן 49, לא מעשן, לא עובד. עד לפני 11שנה עבד בעיבוד שיש במשך 8 שנים. מאז העבודה במפעל השיש התלונן על כאבים לא ספציפיים בחזה וקוצר נשימה שגבר בשנים האחרונות מלווה בשיעול. מזיע בלילות מספר שנים. נמצאו הצללות נודולריות ורטיקולריות בCT חזה , עבר ברונכוסקופיה עם ביופסיה טראנסברונכיאלית שהדגימה תמונה של סיליקוזיס ללא עדות לשחפת. כחודשיים מתלונן על חום בערבים עד 37,7, שיעול ללא ליחה, מדי פעם היה מעט ליחה דמית, מעט חרחורים, הזעות לילה, תחושת שפעת עם כאבי פרקים. טופל ברוקסו ואוגמנטין ללא הטבה. ללא ממצא האזנתי על פני הריאות. ספירומטריה- הפרעה אוורורית מעורבת קשה 48%־FEV1 סטורציה ־97%. סיכום: לחולה סיליקוזיס ריאתית עקב חשיפה תעסוקתית. התלונות בחודשיים האחרונים מעלים חשד לשחפת." עשו לי תרבית - תרבית שלילי, עקב מנטו 15 מ"מ מקבל טיפול מונע ב-RIFADIN. עם אפשר להגיד – ציפצופים חזקים שגיליתי לפני כמה חודשים (ושמתארים כי ברונכיטיס) הם קשורים למחלת מקצוע? מה אמורה להחליט הוועדה במקרה שלי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת, מצטער על הגודל - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    09/08/2011

הי!
    הרי זה לא נכון לתת תשובה על בסיס נתונים הללו. דרוש מידע כולל כולל בדיקות מעבר וקבלת אנמנזה רפואית ותעסוקתית מלאה. אני לא עוסק בתוכנית רדיו או טלביזיה פופוליסטית בכדי על בסיס מה ציינתה יוכל להגיד מה תהיה החלטה של ועדת ביטוח לאומי.
    ככל שאני מבין הרופאים מתרשמים שמדובר בברונכיטיס ולא ב- COPD? הברונכואקטזיות יכולות להיות גם בגין COPD.
    צפצופים יכולים להיות בכל מחלת ריאות כולל מסיליקוזיס. בלי לראות כל חומר הרפואי וללא קבלת מידע מלא לא ניתן להגיד דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יגאל
    09/08/2011

תודה, ד"ר! סך הכל רציתי לדעת - עד כמה אני צריך להדגיש את ציפצופים מול הועדה. איזה סיכוי שהם - תוצאה של סיליקוזיס. (יש לי ניסיון רע עם המל"ל בעבר - וועדה נותנת אחוזים, המל"ל מוצא מומחה נגדי, מגיש עירעור ומבטל אחוזים, אני כבר מכיר רוב מהמשחקים המלוכלכים שלהם, עקב כך אני כל-כך דואג בנושא של ציפצופים). תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    09/08/2011

בהצלחה!
    לצפצופים אין כל כך משמעות. חשובה תמונה קלינית כוללת כולל תפקודי נשימה ודיפוזיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו