שאלה בקשר לתאונה בבישול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לתאונה בבישול
    טלי
    09/09/2011

שלום רב, הכנתי תבשיל חם מלא בשר ובחשתי אותו בכף עץ שמצאתי שהיתה בצבע לבן. כנראה הכף לא היתה העשויה רק עץ (לפחות לא הצבע שלה) כי לאחר שסיימתי לבחוש ולהכין את התבשיל גיליתי שקצה הכף כמו נמס מהחום ועיווות את קצה גב הכף ויצר מעין בליטה בקצה. אני חוששת שבמהלך הבישול והבחישה אולי הופרשו חומרים מזיקים שהיו בצבע הכף לתוך התבשיל - האם מסוכן לאכול אותו? זה יהיה לי מאוד חבל.תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לתאונה בבישול

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לתאונה בבישול - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    09/09/2011

הי!
    נראה לי שהשאלה לפורום "מסטר שף" ולא לרפואה תעסוקתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טלי
    09/09/2011

אכן לתכנית יש בהחלט השפעה על המוטיבציה להכנתן... - אך לעיינינו: כשם שאסור לבחוש עם פסלטיק מסויים שמשחרר חומרים רעילים בחום , כך גם חלק של הכף שנמס מן הסתם השחררו חומרים רעילים (איזה צבע שבו צופה הכף או אולי פסלטיק, כשניסיתי להסיר את החתיכה שהתגבשה בקצה הכף ראיתי מן סיבים דמוי ניילון...). אשמח לחוות ודעת, מעבר לזו הקולינארית כי ממש חבל לי להשליך אותן. תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    09/09/2011

הי!
    אבקש לצרף למכתבך גם פירוט החומרים ממנו עשויים כפות וכילים בהם השתמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טלי
    09/09/2011

מתשובתך אני מבינה שמדובר בסיכון רציני וקטלני... תודה ושבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו