פניה לרופא תעסוקתי בשל מחלת fshd

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פניה לרופא תעסוקתי בשל מחלת fshd
    תמי
    30/10/2011

שלום וברכה
    אני אובחנתי כחולה fshd (אחד ממינים רבים של מחלת ניוון שרירים), הן מולקולרית והן קלינית. אני חולה במחלה כנראה כבר מגיל 16-15 וב 1996 אובחנה המחלה על ידיי נוירולוג.
    אני עוסקת בייעוץ חינוכי בביה"ס. אני עובדת זה 16 שנה. כ 30 שעות שבועיות. בשנים האחרונות חלה החמרה במצבי, הן בשרירי הפנים, מה שלעיתים משפיע על מובנות הדיבור שלי, הן ביכולת בהרמת הידים ובעיקר בשנים האחרונות בהליכה. אני מאוד מתקשה ללכת. אני מאוד רוצה לעבוד אך חושבת על דרך בה ניתן להפחית אוליי שעות הוראה פרונטליות הדורשות מאמץ ואנרגיה, ואז משפיעות מאוד על תפקודי הפיזי. במקום עבודתי לא מודעים לבעייה הרפואית, הם חושבים שיש לי בעיות גב קשות. מה לדעתך עליי לעשות?
    השאלה, האם הפחתת שעות בעצם באה על חשבון ימיי מחלה? האם ניתן למצוא פיתרון אחר? אוליי המלצה להפחתת עומס, אך לא להפחתת שעות? השאלה אם מבחינה חוקית מעסיק מחוייב להמלצה כזו?
    לתשובתך אודה מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פניה לרופא תעסוקתי בשל מחלת fshd - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    30/10/2011

הפחתת שעות זה על חשבון חופשת מחלה עד כמה ישי לך אבל יש לפנות בכל מקרה לרופא תעסוקתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו