שמיקה עקב לחץ בעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמיקה עקב לחץ בעבודה
    sancha
    04/12/2011

שלום רב,
    אני בשבוע 35 להריון שלישי. לרב, ההריון תקין, אבל לאחרונה התחילו צירים מוקדמים לא חזקים, 3 פעמים הייתי במיון ועצרו אותם עם פרסולאט.בהריון ראשון (לפני 7 שנים) הייתי במעקב בסיכון גבוה עקב לחץ דם (לפני הריון הראשון הייתי גם מטופלת בכדורים במשך 5 שנים). לאחר הריון הראשון לחץ דם לא היה.
    לפני שבוע לחץ דם היה 141 על 89, אבל כשהפכו אותי לצד שמאל, לחץ דם ירד (עד אז הספקתי לנוח בשכיבה ולכן (כנראה) הוא ירד).
    התחלתי לעשות מעקב בבית פעמים ביום. בבוקר אין לי לחץ דם אף פעם ובערב הוא נע בין 120 ל-140 במקרים בודדים. הרבה פעמים 130-135 על 80-85 וכל המדידות (בדוק!!) תלויות בלחץ בעבודה.
    אני עובדת בסביבה פרויקטלית. 3 פעמים בשבוע קרוב לבית ופעמים בנסיעה של שעה-שעה וחצי בכל הפקקים. הדברים שמפריעים לי בעבוד:
    1. ישיבות ממושכותך מאוד (כולל נסיעות פעמים בשבוע בכל הפקקים)
    2. לחץ נוראי לקראת 1/1- ישנם 9 פרויקטים ענקיים אשר "עולים לאוויר" בתאריך זה ולכן הלחץ שמופעל העובדים הינו חזק במיוחד. היום שוב קיבלנו מכתב מהמנכ"ל שהוא רושם בין היתר "כי יהיו הפתעות , בקשות חריגות , כולל בשעות הלילה וסופי שבוע בעת ביצוע חלקים קריטיים בפרויקט לעמידה ביעד העליה לאויר באופן מוצלח וראוי . הצפיה כאמור הינה שכל אחד יעשה את כל שיכול בסיוע לצוותי הפרויקט".
    3. לאור שני סעיפים הראשונים- בגלל שאני בהריון ורק 3 פעמים בשבוע מועסקת בפרויקט ספיציפי (כלומר, נמצאת אצל לקוח עצמו עם כל הלחץ שיש לקראת עליה לאוויר של הלקוח הזה), פעמיים בשבוע מעסיקים אותי כל הזמן "בכיבוי שריפות"- כל זה בלחץ מטורף, כל משימה כזאת היא כאן, עכשיו ומהר ככל הניתן.

כל זה מלחיץ אותי כל הזמן ומעייף נורא. אני כל הזמן ב-STRESS לא נורמלי, משתתדלת עד כמה שניתן כי אני עובדת רק ממאי (7 חודשים בסך הכל) והנהלה קיבלה קשה מאוד את ההריון שלי (אחרי שיחה עם מנהל הישיר בכיתי במשך שעה למרות שזה ממש לא אופייני לי). בקיצור, לחץ ולא עובר אף פעם....

רופא נשים שלי טוען שצירים במקרה שלי כבר לא סיבה לשמירת הריון ולחץ דם אולי כן, אבל כנראה שלא בלחץ דם שמתחת ל-140...

האם פניה לרופא תעסוקתי יכולה לעזור לי לקבל אישור לשמירת הריון? אגיד מראש שלגבי שינוי תנאי עבודה אין עם מי לדבר- כל החטיבה שלנו מתכוננת לעליות אלו ומה שאנחנו עושים- זה לא משהו חריג- פשוט הפעם יש הרבה פרויקטים בוות אחת ויש הרבה יותר לחץ ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמיקה עקב לחץ בעבודה

הוספת תגובה

• שמיקה עקב לחץ בעבודה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    04/12/2011

שלום. פרסולאט לא מפסיק צירים אלה מוריד ל"ד.
    בזמן ההריון רופא הנשים הופך לרופא תעסוקתי לצורך העניין ורק הוא יכול להכריז על הריון בסיכון על מנת שביטוח לאומי תקבל זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

sancha
    05/12/2011

תודה רבה לשניכם על תגובתכם המהירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיקה עקב לחץ בעבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    04/12/2011

הי!
    אין לי מה להוסיף לתשובתו של ד"ר לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו