הפניה ושאלה לרופא תעסוקתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפניה ושאלה לרופא תעסוקתי
    ליאורה
    14/02/2012

קיבלתי הפניה מהרופא ריאות שלי לרופא תעסוקתי, מאחר ותפקודי הריאות שלי הם נמוכים מאוד ( 45 ), למרות שאני מתפקדת ועובדת ביום ביום, המליץ לי הרופא וביקש ממני לשקול הפסקת עבודה. השאלה שלי מה זה בעצם רופא תעסוקתי האם זה חסוי ? כי אם אני אחליט כן להמשיך לעבוד במשרה מלאה , לא הייתי רוצה שמקום העבודה ידע על הבעיה הקיימת. ואיך מתחילים בכלל בתהליך של הפסקת עבודה עקב מחלה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך לרופא תעסוקתי

ליאורה
    14/02/2012

המשך ... אם זה חשוב הגיל שלי 44 , ויש לי רקע קודם למחלה של אישפוזים דלקות ריאות פעם בכמה שנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה ושאלה לרופא תעסוקתי - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    14/02/2012

הי!
    לא ברור סוג וטיב המחלה וגם לא ברור במה את עוסקת. ללא מידע הרי קשה לתת המלצות אופרטיביות. לגבי הפסקת עבודה ורופא תעסוקתי ברצוני לציין שבמידה ומצבך הרפואי מחייב דיווח למעסיק הרי זה תפקידו של הרופא למנוע שיגרם לך נזק בגין עבודתך או שלא יגרם נזק למעסיק בגין הסתרת מידע והעדר דיווח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה

אורלי
    14/02/2012

אני עובדת כמזכירה בחברה גדולה. ויש לי מחלת ריאה חסימתית, לא את המחלה של המעשנים.
    אין קשר לעבודה. השאלה שלי אם אני יכולה לבדוק מה מגיע לי על פי התייעצות מרופא תעסוקתי ולא לדווח לעבודה עד שאחליט לבד אם אני רוצה לקבל דמי נכות או להמשיך לעבוד. אני לא יכולה להרשות לעצמי להרוויח פחות. והפסקת עבודה מפחידה אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    14/02/2012

כפי שציינתי בתשובתי הקודמת ישנם מצבים שהרופא חייב לדווח למעסיק. אין להסיק מזה שיקבע לך נכות או החלטת רופא תעסוקתי מקנה נכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה

אורלי
    15/02/2012

תודה. אם כך לסיכום לא כדאי לי לפנות כי אני יכולה לאבד מקום עבודה יקר
    חבל לפי דעתי צריכה להיות דיסקרטיות מאחר ואני פונה ביוזמתי לרופא תעסוקתי
    וזה צריך להיות על פי שיקול דעתי אם להודיע או לא להודיע לחברה שבה אני עובדת. האם יש רופא תעסוקתי פרטי שיהיה מחוייב לדיסקרטיות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    15/02/2012

הי!
    רופא תעסוקתי במסגרת קופת חולים עובד מבסגרת מחייבת לשירות תעסוקתי שהוא גם עבור המעסיק. באופן פרטי את יכולה לפנות לרופא תעסוקתי ולקבל חוות דעת שלא מחבייבת לא אותו ולא אותך ללא דיווח למעסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו