פולינורופתיה כמחלת מקצוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פולינורופתיה כמחלת מקצוע
    רון
    16/04/2012

לפני כמה חודשים בעקבות בדיקות מקיפות בשל כאבי גב(עברתי בין היתר שני ניתוחי שאיבת דיסק ב L-4+L-5+L-5+S-1 שלא פתרו את הבעיה של בלטי דיסק עם לחץ על השק) ורגלייים מתמשכים הובחנתי בין היתר כסובל (לאחר בדיקת EMG ) מפולינורופתיה מסקנת הנוירולוג ואבחונו POLYNEUROPATHY,TOXIC INFLOMMATORY .הנוירולוג בירר היכן אני עובד ואופי העבודה והמליץ להפנות אותי לרופא תעסוקה שיבחן שינוי מקום עבודה .מקום עבודתי הוא מפעל כימי בהגדרה עבודתי היום יומית יש בה חשיפה לבנזינים גם מסוג בנזן,סולרים קרוסין LPG ,סודה גז בעירה וכל מיני כימיקלים למינהם .את האמת יש לי חשש גדול לפנות לרופא תעסוקתי בגלל שיתכן שאני יכנס למסלול חד כיווני בו לבסוף אצטרך לעזוב את עבודתי הנוכחית ,אשמח לשמוע את דעתך ועמדתך בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פולינורופתיה כמחלת מקצוע

הוספת תגובה

• המשך פולינורופתיה כמחלת מקצוע

רון
    16/04/2012

דרך אגב אני עובד שם כבר עשרים שנה ואני בן 42 והייתי חשוף לחומרים אילו הרבה מאוד פעמים כבדרך שגרה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פולינורופתיה כמחלת מקצוע - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    16/04/2012

ראשית כל העובדה שעבדת במפעל לא הופך אותך לחשוף תלוי בעבודתך. חשיפה לבנזן מחייב בדיקות סביבתיות ורפואיות פעמיים בשנה. ממיסים אחרים תלוי אלו פעם בשנה. יש לוודא האם מתבצעות בדיקות במקום. בהחלט חשיפה לנציבים ידועה כמעולה לגרום לפולחנוירופתיה. גם שתיית אלקוהול ותרופות מסוימות. אז אם יש סיכוי שמהחשחפה המחלה אתה צריך לחשוב על בריאות קודם ולא לשקול המשך עבודה שעושה אותך חולה. אתה יכול להתיעץ באופן פרטי קודם לראות האם יש לך עילה לתביעה מול הביטוח הלאומי ואז לפעול דרך קופ״ח. בכל מקרה אל תחשף אם אתה כבר סובל גם אם הסיבה אחרת זה יכול להחמיר את המצב. יתכן מאוד שיש מקומות ללא חשיפה במפעל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה על התגובה המהירה-הבהרה.

רון
    16/04/2012

ראשית עבודתי היא מנהל משמרת בתוך מתקן ייצור ,משמע אני בקו הראשון מול כל חומרים שהזכרתי נחשפתי המון המון בעבודתי לכל הפחמימנים למינהם שהזכרתי ולכימיקלים שונים ומשונים .שנית איני ולא הייתי מעולם צרכן אלכוהול.מצבי כיום שיש לי כאבי רגליים די חזקים בגלל הפולינורופתיהטופלתי כחושדשיים בליריקה והחליפו לי לגמבפנתין בגלל אלרגיה לליריקה .כמו כן סובל מכאבי גב חצי שנה עברתי את כל הטיפולים השמרניים שיש כולל שני ניתוחי גב שלא פתרו את הבעיה.אני לא עובד כבר כשלושה חודשים וחצי -לא מעוניין כרגע לבצע ניתוח קיבוע רוצה לחזור למסלול עבודה תחת מגבלות מסוימות כמו אי יכולת לעמידה ממושכת ואו ישיבה ממושכת ,תשובתך מאוד מאוד חשובה לי בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה על התגובה המהירה-הבהרה. - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    16/04/2012

קבלת תשובה הכי מלאה שאפשר לתת במסגרת הפורום. ליתר פרטים עליך לפנות ישירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו