מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רופא תעסוקתיראובן21/05/2012
שלום
בן 34 לאחר ניתוח להוצאת גידול משלפוחית השתן תוצאה שפירה
רופא אורולוג מנתח ורופא משפחה החליטו להפנות אותי לרופא תעסוקתי מכייון שלדעתם קיימת סבירות שהגידול כתוצאה מחשיפה לחומרים בנזן במקום עבודתי
ללא עבר עישון או סיפור משפחתי - רופא תעסוקה בביקור הראשון אצלו נתו לי 3 שבועות העדרות . וביקר במקום העבודה - בביקור שני אצלו הרופא נתן לי הפניה לתת לחברה בה אני עובד שיזמינו בדיקה של בנזן על מנת שיוכל להחליט האם יש קשר למחלת מקצוע. .באותה נשימה הרופא אמר שלדעתו הבדיקה תצא תקינה וזה רק הליך פורמלי .
אבל אני צריך שישנו לי תפקיד .
לא הבנתי אם אני יכול להמשיך לעבוד או לא - דבר נוסף שמקשה מאוד זה האופן שבו אני צריך לפנות לחברה הרי החברה לא תתיחס לבקשה שלי - מדוע הבקשה לא נשלחת ישירות לחברה כאשר דרישה כזו מגיעה מגוף מוסמך אזי ההתיחסות שונה
שאלה נוספת עד הזמן של הבדיקה אני צריך לבקש אישור מחלה מרופא משפחה? ואם כן אני אמור לתבוע את זה מביטח לאומי מכייון שיתרת ימי המחלה שלי נוצלו במלואם אצל המעביד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן21/05/2012שלום רב!
לא ציינת תקופת העבודה בחברה מה עיסוקך. מחלת סרטן תעסוקתית מתפתחת במשך שנים רבות לא פחות מ -15 שנה ועד ל 45 שנה לכן יש לדבוק תקופת עבודתך בחברה. לגבי מכתב לגבי בדיקת רמת חשיפה לא רואה בזה שום בעיה הרי המכתב הופנה לחברה ומה זה משנה מי הגורם המוסר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן21/05/2012כן עוד דבר- לא רואה סיבה לחופשת מחלה עד ביצוע הבדיקה במידה ולהתרשמות הרופא לא יהיה חשיפה ממשית במקום העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי22/05/2012נקודה נוספת , בנזן לא ממש גורם סיכון לסרטן של שלפוחית השתן (ואצלך לא מדובר בסרטן) אלה חומרים בשם אמינים ארומטים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
רענן03/06/2012שלום וברכה
תודה על תשובתכם
ברצוני להבין האם החומרים שציינת אמינים ארומטים נמצאים בתחנת דלק
האם עצם העובדה שבתחנה שבה אני עובד אין מערכת STAGE 2
לא נחשפתי לכימיכלים שעלולים לגרום לגידול בשלפוחית השתן
רופא משפחה ואורולוג מנתח קבעו שאני חייב לחפש עבודה אחרת כי הסבירות להופעת הגידול בשלפוחית השתן בגיל צעיר 34 זה כתוצאה מחשיפה יומיומית
בסביבת העבודה
- עניין נוסף רופא תעסוקתי הפנה באמצעותי הפנייה לביצוע בדיקת בנזן בתחנה שבה אני עובד .
נכון להיום המעסיק מסרב לבצע בדיקה זו ע-לות הבדיקה יקרה לטענתו
ומצד שני מסרב לפטר אותי ללא חתימה על מסמך שבה אני מבקש שיפטרו אותי מסביה בריאותית
אני עובד 3 שנים בתחנה כ 12 שעות ביום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי03/06/2012כבר שנים שאחוז הבנזן הורד בדלק ולכן אין צורך בבדיקות בתחנות דלק. ידוע כי יש בנזן בדלק אך עקרונית בריכוז כה נמוך שאין סיכון בריאותי. לגבי אמינים ארומטים אין. לגבי רגישות אישית שלך אינני יכול לדעת. לאסר על סוג עבודה זה נראה לי יותר מידי מוגזם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר טמיר גפן03/06/2012שלום רב!
ברצוני עוד להוסיף שלגידולים סרטניים ממקור תעסוקתי לוקח להתפתח כ- 15 שנה מתחילת החשיפה. גידול שמתפתח תוך 3 שנים מתחילת החשיפה ככל הנראה לא ממקור תעסוקתי.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)