מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב ורופא תעסוקהשולי05/07/2012
אני בעבודה משרדית סובלת מכאבי גב. שרירים תפוסים בכתפיים. אורטופד שלח אותי לפיזיותרפיה בגלל יציבה גרועה ושרירים חלשים. חוץ מזה גם התחילה לכתוב לי היד מההקלדה הרבה.
האם אפשר ללכת לרופא תעסוקה לקבל פחות שעות עבודה בגלל הטיפולים באופן זמני?
האם אפשר לקבל פחות שעות עבודה בגלל כאבי הגב באופן קבוע?
האם צריך לקבל נכות בביטוח לאומי בשביל זה?
האם זה יכול לפגוע בי בקבלת עבודות עתידיות אם תהיה לי נכות או הקלה מרופא תעסוקה?
אנא ענו על כל השאלות, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ורופא תעסוקה - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/07/2012שלום רב!
ראשית לא כתבת בת כמה את.
בשנית לא כתב מה המקצוע שלך.
בעיות גב הנה בעיה רפואית נפוצה וכ- 85% מהאוכלוסיכה הכללית סובלים מבעיה זו. לאחר תלונות על כאבי גב מסתתרות סוגיות רפואיות רבות כולל פריצות דיסק, שינויים ניווניים, דלקות, חולשת שרירים גידולים ועוד לכן רצוי לדעת מה הסיבות שגורמות לכאבים. במידה ומדובר בכאבים על רקע חולשת שרירים הרי ניתן לחזק אותם, גם במידה ומדובר בעמדת עבודה לא נוכה ניתן לשנותה לעמדה נוכה יותר וכו.
רופא תעסוקתי מחליט בכל מקרה לגופו של עניין (כולל הפחתת שעות עבודה) ותלוי לנסיבות הכאב והממצאים בבדיקות עזר ובדיקה פיזיקאלית.
אפשר לקבל פחות שעות עבודה בגלל כאבי הגב באופן קבוע אך במידה ומדובר בבעה רפואית חמורה וכרונית שלא משתפרת ורק הפחתת שעות העבודה זה הפיתרון. אפשר לפנות לביטוח לאומי אך לא ברורה לי מטרה. כאבי גב יכול לפגוע בי בקבלת עבודות עתידיות במידה ואת מתקבלת לעבודה שיש בה בכדי לגרום לנזק נוסף לגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובותיך !
שולי08/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע בגב תחתון
אלי22/09/2014באותו עניין של כאביי גב תחתון עשיתי בדיקת סי טי ומתברר שיש לי בקע בחוליה L5 האם אני יכולה להוריד אחוזי משרה
אני עובדת בבנק והגיל שלי הוא 29* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)