מחלת עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת עבודה
    דני
    03/09/2012

שלום רב
    אני מבקש לברר האם לחץ דו צדדי על העצב האולינארי במרפק הינו תאונת עבודה או מחלת עבודה.
    אני מתקין ומתקן מזגנים תוך מאמץ גבוה בזרועות הידיים וכפות הידיים . במהלך השנים ישנו נימול בשני האצבעות הקטנות של הידיים. בבדיקת אי אם גי נמצאה בעיה שהיא לחץ על שני העצבים האולנריים בשני המרפקים.
    שאלתי האם זה נקרה מחלת עבודה או תאונת עבודה (יש לציין שחלק נכבד מהעבודה כרוך בכיפוף וישור הזרעות תוך מאמץ)
    עם זאת יש לי גם טינוויסיטיס לאורך שנים בדוק ומאושר.
    כלל זה גורם לנימול וכאבים בידיים נעילת ידיים נפילת חפצים מגבלה בתנועה ועוד
    רופא תעשיתי טוען שאני יכול להמשיך להתקין מזגנים ולעבוד בעבודתי אך ללא מאמץ בידיים (לא ברור כיצד ניתן להתקין ולהרים מזגן על כל העבודות המכאניות המאומצות ובלי לאמץ כלל את הידיים

בבקשה דעתכם לקביעה זו
    בברכה
    דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת עבודה

הוספת תגובה

• מחלת עבודה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    04/09/2012

שלום יש מקום לשקול תביעה מול הביטוח הלאומי גם לטנוסינוביטיס גם לכליאההעצב. רופא תעסוקתי צריך לבחון טיב עבודתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת עבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    04/09/2012

ברצוני עוד להוסיף לתשובתו של ד"ר לוי שיש לשלול גורמי סיכון נוספים לסוגיה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו