דרוש יעוץ לגבי טיפול במקרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרוש יעוץ לגבי טיפול במקרה
    אח בבית חולים
    09/09/2012

שלום רב,

אני כותב כאן בשם של אבי שעובד כבר שנים רבות מאוד בבית חולים במרכז הארץ. שם הוא עובד כאח, עבודה שכרוכה בפעילות פיזית רבה. לפני מספר חודישם אבי חש כאב חד באחד הזרועות, ולאחר בירור מקיף אובחן כבעל קרעים בשרירי היד. מאז הוא יצא מספר פעמים לחופשת מחלה, ואומנם בעקבות מנוחה חש טוב יותר, אך כשחזר לעבודה שוב חש כאבים עזים ולא יכל להמשיך לעבוד. יש לנו מספר לבטים:
    1. אני מתאר לעצמי שהוא צריך לפנות לעו"ד המתמחה בעניין ולהמשיך את הטיפול מולו, האם זה נכון? האם יש משרדים מומלצים והאם השכר הוא כאחוז מ/או שכר קבוע?
    2. הדאגה העיקרית היא שימי חופש המחלה שלו הולכים ואוזלים וכפי שזה נראה אבי לא יוכל לחזור לעבודה במסגרת זו, כלומר לא כשיר לתפקיד. מה עליו לעשות? האם ביה"ח יכול לפטר אותו? להעביר אותו לתפקיד לא רלוונטי (משרדי) גם אם זה יגרור ירידה משמעותית בשכר? לא כל כך מובן לי מה הברירות במקרים כאלה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דרוש יעוץ לגבי טיפול במקרה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    09/09/2012

שלום

לגבי עורכי דין תפני לפורום של עורכי דין.
    לגבי ימי מחלה אם זה קרה בעבודה למה לא נעשה תאונת עבודה ואז אין כל נגיעה לימי מחלה שלו והוא צריך לעבור בוועדה רפואית כאשר עוברים 91 ימי מחלה.
    אם זה לא קרה בעבודה אין מה לעשות הוא משתמש בימי מחלה שלו וצריך להפנות אותו לרופא תעסוקתי שימליץ על מגבלות כאלה או אחרות ובית החולים ינסה למצא תפקיד של אח שמתאים למגבלות. אם זה בית חולים ממשלתי יש וועדה רפואית של משרד הבריאות. אם זה עירוני גם שם יש וועדה רפואית.
    בכל מקרה בשלב זה אני עוד לא רואה תפקידו של עורך הדין. אולי עורך דין אורתופד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הבהרה

אח בבית חולים
    09/09/2012

מרק תודה על המענה המהיר,

זה קרה בעבודה, תוך כדי העבודה. במקרה שזה כך, אני מבין מדבריך שאחרי 91 ימי מחלה הוא צריך לעבור ועדה רפואית (של ביטוח לאומי? של בית החולים?). האם כדאי/אפשר/עדיף להגיע לועדה עם עורך דין? במידה והועדה מוצאת אותו לא כשיר להמשיך לעבוד בתפקיד הנוכחי - מה עושים? מפטרים אותו? מפצים אותו? גמלאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו