מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החמרת מצב לאחר תאונת עבודהשאול20/09/2012
שלום רב.
לפני כ 5 שנים עברתי תאונת דרכים, שהוגדרה כתאונת עבודה. נקבעו לי 10% לצמיתות על עמוד שדרה צווארי. לאחר טיפולים פיזוטרפים , ולקיחת תרופות, וטיפולים אלטרנטיביים המצב החמיר. עברתי שוב טיפולים פיזוטרפים , וטיפולים אלטרנטיביים, והמשכתי לקחת תרופות, והמצב לא רק שלא השתפר, הוא החמיר שוב. אני סובל מכאבי ראש, כאבי צוואר שמוקרנים ליד ימין עד לצוואר. בבדיקת אורתופד נאמר לי שישנו יסוד סביר שההחמרה חלה עקב התאונה שעברתי מספר שנים לפני, וגם עקב תנאי עבודתי הנוכחיים. אולם רופא הקופה סרב לאשר לי במסמך. עברתי בדיקה אצל נוירוכירורג, שגם הוא אישר לי את קביעתו של הרופא, ויתרה מזה המליץ על ניתוח! מיותר לציין את סיכוניו של הניתוח , שאותו כנראה לא ארצה לעבור. אולם שוב הנוירוכירורג לא אישר לי בכתב שההחמרה גרמה עקב תאונת הדרכים\עבודה.
בשלב זה קבעתי תור לנוירוכירורג מומחה באופן פרטי, שאותו אעבור בעוד מספר שבועות.
שאלתי אם המומחה יקבע אכן חד משמעית שהפגיעה, וההחמרה נגרמה עקב תאונת הדרכים, ועקב תנאי העבודה שאני עובד בהם. ( אני עובד עבודה משרדית מול מחשב כ 10 שעות ביום ). ואם המומחה יקבע שאכן ההחמרה חלה עקב התאונה, ועקב תנאי העבודה. האם במקרה כזה אני אמור להגיש תביעה מול ביטוח לאומי, ורק לאחר מכן לקבוע תור עם רופא תעסוקתי, ולאשר את קביעת ביטוח לאומי במידה שתהיה ?
האם אוכל ללכת לרופא תעסוקתי לפני שאגש לביטוח לאומי ? כדי שיקבע באופן זמני את ההחמרה, עד שאקבל אישור סופי מביטוח לאומי ? במקרה שכזה אם ניתן אישור זמני,. האם המעסיק חייב לאשר לי את הפחתת שעות עבודה במידה שינתן לי, ורק לאחר שביטוח לאומי יקבע סופי, אוכל לישמו באופן קבוע ?
בברכה
שאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרת מצב לאחר תאונת עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן20/09/2012הי!
הסדר לא תלוי אחד בשני.
קביעה של הרופא זה לא אומר שביטוח לאומי היה מוכן להכיר בכך בלי בדיקה שלו ומאוד יכול להיות שלא היה מוכן להכיר שההחמרה הנה בעקבות העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)