מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאונת עבודה או מחלת מקצוע ?ליאור07/11/2012
שלום רב,
אני עובד בעבודה הכוללת הרמת משאות כבדים דרך קבע. לפני כשנה וחצי החלתי לסבול כאבי גב חזקים מאוד. המשכתי לעבוד, עד שביום מסוים (נכנה אותו "יום האירוע") הרמתי משהו, סבלתי כאב עז ונשלחתי הביתה. המעביד מילא ביום זה טופס ב"ל 250, תאונת עבודה. לימים נמצא כי אני סובל מפריצת דיסק בגבי.
הגשתי תביעה לביטוח לאומי ואולם נקבעה לי נכות זמנית וקצרה ואפס אחותי נכות צמיתה . הסיבה - אי אפשר לקשר בין מה שארע ביום האירוע, שבו נשלחתי כאמור הביתה, לבין הנזק בגבי. ויתרה מזו - "עיון בתיק הרפואי מראה שכבר קודם סבלתי מכאבי גב".. . לדעתי זה שערורייתי - אני לא טוען שהנזק נגרם לי דווקא באותו יום שהחליט המעסיק למלא טופס 250; ואכן עיון בתיק מראה שכבר קודם סבלתי מאוד - והרי זה בדיוק מה שאני אומרץ וכל הסבל הזה לקבות פריצת הדיסק נובע מהעבודה שלי !!
הם פשוט מתייחסים ל "יום האירוע", שבאופן שרירותי לגמרי קבע אותו המעסיק שלי עבורי כשמילא את הטופס, ואני טוען שהנזק שנגרם לי החל כמובן עוד קודם, ובאותו יום פשוט לא יכולתי לסבול והלכתי הביתה. כמובן שאת פריצת הדיסק אי אפשר למקם דווקא ביום זה, אבל היא בהחלט קרתה באותה תקופה בה סבלתי כאבים עזים בשל עבודתי, כאבים שהביאו בסופו של דבר לשליחתי הביתה.
אשמח אם תוכלו לסייע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה או מחלת מקצוע ? - תגובה
ד``ר טמיר גפן07/11/2012היי!
כאבי גב דבר לא נדיר וכ- 85% מהאוכלוסיה סובלת מכאבי גב לסירוגין. פריצת דיסק יכולה ליגרם בעקבות תאונת עבודה, בעקבות תהליך תחלואתי רגיל וגם בעקבות תנועות נשנות וחוזרות של הגב במסגרת העבודה את או סיבות אחרות בעבודה ובמקרה שכזה מדובר לא בתאונת עבודה אלה במחלת מקצוע או מיקרוטראומה - הנזק נגרם בהדרגה. מדבריך ניתן להבין שמצבך עונה לקריטריון של מחלת מקצוע/מיקרוטראומה. ניתן לפנות לביטוח לאומי בשאלה של מיקרוטראומה אך יש להוכיח שהכן מדובר במיקרוטראומה ויש קשר סיבתי בין כאבי גב ופריצת דיס לבין העבודה. הסוגיה זו לא פשוטה. ישנם באינטרנט פסקי דין בנדון ותבדוק האים סוגיה שלך עונה לקריטריונים הללו.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת עבודה או מחלת מקצוע ? - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי08/11/2012מה שהסביר לך דר גפן זה שאתה (לא המעביד) תבעת את הביטוח הלאומי על תאונת עבודה כאשר היית צריך לתבוע על מחלת מקצוע (מה שתעשה עכשיו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה נוספת לד"ר לוי בבקשה
ליאור08/11/2012ראשית תודה לשניכם על ההתייחסות והתגובה.
אני מבין שתבעתי על תאונת עבודה ואין זה ההליך המתאים.
ד"ר לוי, כתבת שמה שאעשה עכשיו זה לתבוע על מחלת מקצוע - ואולם על פי קצת מאמרים שקראתי המסגרת המתאימה יותר היא זו של מיקרוטראומה - אתה אינך מסכים ?
האם לפי מיטב ידיעתך פריצת דיסק, בהנחה שאוכיח שאכן נגרמה נגרמה מעבודתי - (אופי העבודה הוא כזה שכל יום, ובמשך כל היום, מתכופף- מרים- שקים כבדים (בסביבות 25 ק"ג), במשך יותר משנתיים) - יכולה להכנס לגדר מיקרוטראומה, כלומר הצטברות של נזקים קטנים במשך זמן ?
תביעה בגין מיקרוטראומה מוגשת אף היא לביטוח הלאומי נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה נוספת לד"ר לוי בבקשה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי08/11/2012מיקרוטראומה זה מנגנון פגיעה זה לא בעד או נגד מחלת מקצוע. אתה רשאי לתבוע וזה יכול להתקבל ע"י ביטוח הלאומי (אני אומנם בספק אבל יש בהחלט מקום לנסות )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה,
ליאור08/11/2012ד"ר, הרבה תודה לך !
אתה אומר בעצם שאני יכול לתבוע באופן חלופי ? לטעון למחלת מקצוע או למיקרוטראומה ?
כלומר שהם לא סותרים או שוללים אחד את השני ?
אפשר לשאול למה אתה בספק ?..... סתם להרחבת הידע.. האם לא הגיוני לסבור שכל כיפוף והרמה גרמו נזק זעיר ובמצטבר אירעה, למשל, פריצת הדיסק שאובחנה אצלי ? או שאתה בספק כי יהיה קשה להוכיח זאת ואת הקשר הסיבתי בין ההרמות והנזק (כאבי גב קשים ופריצת דיסק ? )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה, - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/11/2012היי!
לא תמיד קשה להוכיח קשר סיבתי ויש קריטריונים אך לפעמים רק חלק מהם מתקיים ובמקרה שכזה שבאמת קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)