מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאונת עבודה וקיצור שעות עבודהמורן19/11/2012
שלום רב,
לפני כ- 5 שבועות נפלתי בדרך לעבודה על עצם הזנב ומאז קושי בישיבה ועל כן עוד לא חזרתי לעבודה.
הייתי רוצה לנסות לחזור לעבודה אפילו למשרה חלקית.
השאלה אם אני מיוזמתי פונה לרופא תעסוקתי ומבקשת את זה?
איך זה עובד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה וקיצור שעות עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי19/11/2012שלום
את צריכה הפניה מהרופא המטפל או האורתופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה..
עינת19/11/2012דיברתי הבוקר עם מרפאה תעסוקתית.העניין שיש להם תורים עוד המון זמן.
אם אני רוצה לחזור לעבודה למשרה חלקית והאורטופד ממליץ על כך,זה מספיק בשביל שביטוח לאומי ישלמו לי על החצי יום שאני לא עובדת בו?
כי אני לא רוצה להפגע כלכלית מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה.. - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/11/2012אי אפשר לדעת. תלוי בבודק מטעם ביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מורן19/11/2012אז בעצם עדיף לי להשאר במחלה שניתנת ע"י האורטופד שתבטיח לי קבלת תשלום מביטוח לאומי כל עוד לא הגעתי ל 90 יום?
האם ככה אני מבטיחה את עצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/11/2012יש לינהוג בהתאם למצב בריאותי ובהתאם ליכולת בפועל וכמובן בהתאם להמלצות הרופאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
מורן20/11/2012ברור שיש לנהוג בהתאם למצב הבריאותי וזאת הכוונה.
המצב הנוכחי הוא שאני לא יכולה לשבת. למשך פרק זמן ארוך
רציתי לחזור לעבודה למשרה חלקית כדי לחזור לשגרה.
השאלה אם מבחינת ביטוח לאומי כל עוד אני במחלה הם משלמים ואילו כשאני בחצי יום בעקבות המלצת אורטופד לא בטוח שישלמו על חצי היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי20/11/2012נגיד שסביר שהם יעדיפו לשלם חצי יום מיום שלם אבל את צריכה אישור מסודר . הבעיה השנייה זה ביטוח אם את בחופשת מחלה אסור לעבוד ואם ח"ח יש לך תאונת עבודה בזמן שאת כבר בתאונת עבודה זה פתח לסיבוכים . אני ממליץ על אישור מרופא תעסוקרתי והודעה לביטוח לאומי על כך.
נכון עם צפיפות הזמנים לפ]עמים חבל אבל יותר פשוט להיות במחלה עד הסוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצה להשגת תור במרפאה תעסוקתית
ג.אולה22/11/2012מנסיוני הרב בהשגת תורות בבתי חולים וכן במרפאות תעסוקתיות.
השיטה המומלצת היא לקבוע תור לעוד 3-4 חודש אם לא לעוד שנה.... ובמקביל להתחיל ולהתקשר יום יומית לברר האם בוטל תור בשבוע הקרוב.
מבטיחה לך שזה יקח פחות מחודש אם לא שבוע... בדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשלום מביטוח לאומי לגבי חצי יום
מיטל28/11/2012שלום
המקרה שלי הוא : אני נפגעתי בעמוד השידרה והמקרה מוכר כתאונת עבודה והייתי חודשיים בבית , ולאחר מכן כמו שנרשם החלטתי לאט לאט לחזור לשיגרה והייתי אצל רופא תעסוקתי שבגלל קושי בישיבה לשעות ממושכות וקשיים נוספים המליץ על עבודה במשך 4 שעות ו 6 שעות ולאחר ועדה בביטוח לאומי ניתן נכות של 5% - מה שאומר שאין החזר כסף אפילו לא להשלמת שעות למשרה מלאה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגבי תשלום מביטוח לאומי לחצי
מיטל28/11/2012שכחתי לרשום : שלגבי החודשיים שישבתי בבית קיבלתי תשלום , אך בגלל שרציתי לחזור לעבודה כמה שיותר מהר אפילו אם מדובר בחצי יום אז מה שקורה הוא שאני עובדת חצי יום ולא מקבלת תוספת מביטוח לאומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגבי תשלום מביטוח לאומי לחצי - תגובה
ד``ר טמיר גפן29/11/2012לא ברור מה השאלה?
אין אנו קובעים את חוקי ביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה ..
מיטל29/11/2012לא שאלתי אלא הגבתי למה שנשאל למעלה - שאם נשארים בבית במחלה מקבלים 75% מהשכר אך אם חוזרים לעבודה לחצי יום באישור רופא תעסוקתי לא בטוח שתקבל את השלמת השעות ( הכסף ) אלא תלוי בבודק מביטוח לאומי , למרות שלא ברור לי למה ביטוח לאומי לא משלים את שעות העבודה למשרה מלאה אם נקבע ע"י רופא תעסוקתי שלא ניתן לעבוד מעבר לשעות אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)