נכות מעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות מעבודה
    ש
    21/11/2012

רופא תעסוקתי קבע שאין ביכולתי לעבוד במקום העבודה הנוכחי כי אני חשוף לחומרים שגורמים לי אלרגיות. הבנתי שישלח מכתב למקום העבודה לקבלת פיטורין ופיצויים ולביטוח לאומי לקצבת נכות מעבודה. איך נקבעת הקצבה הזו-האם יש ועדה או שאני מקבל אוטומטי אחוז מהמשכורת ממקום העבודה??? מה לגבי אובדן כושר עבודה האם אני אמור לעדכן את הביטוח???תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכות מעבודה

הוספת תגובה

• נכות מעבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    21/11/2012

רופא תעסוקתי קבע שאינך כשיר לעבוד במקום העבודה הנוכחי ובחשיפה לחומרים ספציפיים. אך אין זה אומר שאינך כשיר לעבוד כלל. יש לפנות לכל הגורמים ולבדוק את הזכויות בהתאם לנזק רפואי שקיים - מול ביטוח לאומי וגם לביטוח בהתאם לתנאי הביטוח ובמידה ויש קייס ביטוחי. כמו כן יש לפנות למעסיק לקבלת פיטורין ופיצויים בהתאם לחוק. אין שום דבר באופן אוטומטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות מעבודה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    22/11/2012

תגובה אלרגית לחומרים לא הופך אותך לנכה ולא מקנה אותך אוטומתית קצבת ניכות בעיקר אם אין ניכות,מה שסביר. יש לפנות לביטוח לאומי לוועדה רפואית לקבוע תאונה/מחלת מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו