האם אני צריכה את המרפאה התעסוקתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני צריכה את המרפאה התעסוקתית
    ג.אולה
    22/11/2012

שלום רב
    סבלתי מאלרגיה בשנה האחרונה אולם לא הצליחו לעלות על הגורם לה בטסטים מקובלים (בעיקר כי אין לחומרים שאני רגישה אליהם טסטים קיימים בארץ)
    עם זאת הקשר לעבודה היה חזק כיוון שכל פעם שהייתי בחופשה חלה הטבה ולהפך.
    לפני חודשיים הורא לי רופא לקחת חופש לחודש ואח"כ לחזור לעבודה. לאחר החודש של חופשת מחלה הודעתי על עזיבה בגלל הבעיה הרפואית.
    כמו כן ביקרתי במרפאה תעסוקתית, ונמסר לי כי כיון שאין לתחום העבודה שלי טסטים בארץ עלי לחזור לשבוע עבודה ואם תיהיה בעיה לפנות אליהם.
    היום קבלתי דיאגנוזה מרופאה בבית חולים כי אינני יכולה לעבוד במקצוע בגלל הקשר בין הבעיה לעבודה והיא גם ציינה שבטסטים התוצאות היו שליליות.
    בנוסף רשמה דיאגנוזה :אלרגית וקונטקט ארטיקריה.
    שאלתי האם יש טעם לפנות למרפאה תעסוקתית בשלב זה?
    או לשלוח לחנות שעבדתי בה את האבחנה ישירות ולצפות לפיציים והחזר ימי מחלה וכדו'
    או שבגלל ההוראה לחזור לעבודה הדיאגנוזה שקיבלתי היום לא תעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקריאה נוספת

ג.אולה
    24/11/2012

אנסה להבהיר את שאלתי
    האם האבחנההאחרונה והסופית שקיבלתי מרופאה בבית חולים כי אינני יכולה לעבוד בחנות. תבטל את ההוראה הקודמת שקיבלתי מהמרפאה התעסוקתית לחזור לשבוע נסיון?
    (והוראה זו ניתנה בזמן שלא היתה אבחנה סופית לבעיה, ולמעשה עד עכשיו הטסטים לא העלו ממצאים בגלל שלא קימים טסטים לחומרים שעבדתי איתם, והוראה לחזור לעבודה היתה כדי לקבל אבחנה סופית)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקריאה נוספת - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    25/11/2012

קרונית ההוראה הייתה טסט חשיפה שמוכיח קשר חזק בין החשיפה למחלה. עקרונית את חזרת לרופא תעסוקתי שהוא יפנה אותך לביטוח לאומי להכרה כמחלת מקצוע.
    אבל אם את כבר לא עובדת זה בעיה כי הם לא מקבלים אנשים לא עובדים אז הרופא משפחה שלך יכול להפנות אותך ולתת לך חופש מחלה (על טופס תאונת עבודה ) בינתיים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי פיצויים ותשלום ימי מחלה

ג.אולה
    26/11/2012

האם עלי לשלוח את ההבחנה הרפואית ישירות למעסיק? לביטוח לאומי? האם המעסיק יקבל את האבחנה החדשה מבית החולים שאניני כשירה לעבודה. לאחר שקיבל לפני חודש מהמרפאה התעסקתית אבחנה שעלי לשוב לשם בדיקת כושר עבודה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו