רופאה תעסוקתית חוזרת בה מהחלטתה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רופאה תעסוקתית חוזרת בה מהחלטתה?
    נחמה
    21/02/2013

לפני שבוע בקרתי אצל רופאה תעסוקתי היא החליטה שעליי לעזוב את העבודה לאור מצבי הפיזי בריאותי שלחה למעסיק הודעה על כך. אני הגשתי מכתב התפטרות (הודעה מוקדמת וכו..) על סמך מה שהיא כתבה במכתבה הראשון. בינתיים ללא ידיעת הרופאה שלח לי המעסיק ורק אליי מכתב שהוא לא מקבל את התפטרותי כי העבודה לא מאומצת פיזית (אני עובדת בחנות חיות)נלחצתי ופניתי אל הרופאה שוב ואז היא ביקשה מהמעסיק רשימת מטלות ודרישות על אופי העבודה. אחרי שקיבלה את תשובתו של המעסיק שהיתה ממש ממש לא מפורטת היא חזרה בה מהחלטתה והודיעה לי שעליי לחזור עם המון מגבלות לעבודה. אני כרגע בחופשת מחלה בגלל מצבי הבריאותי. והשאלה היא כזאת האם הרופאה יכולה לחזור בה מהחלטתה תוך מספר ימים מועטים אחרי ששוחחה טלפונית עם המעסיק? היא טענה בפניי שהיא לא מאמינה לי להסבר שלי על אופי העבודה אלא רק למעסיק מותר לה לעשות את זה? זה ברור לי שהמעסיק לא רוצה לשלם פיצויים זה עסק פרטי. אותו מעסיק גם פקסס לרופאה הכל תוך כדי ציון בפקס שהעתק הועבר אל העו"ד של המעסיק. ציינתי זאת בפניי הרופאה וטענתי שהיא משלחת אותי (סליחה כן..)"לעזאזל ומסתמכת רק על דבריי המעסיק שהם שקריים ועל העו"ד שלו. האם יש לציין בפני הרופאה שיש לי 28% נכות מביטוח לאומי? שכבר עברתי לפני לערך 3 שנים וועדה בלישכת עבודה בה הם הגבילו אותי בעבודה אז מצבי הרפואי היה טוב יותר אך הוא החמיר בחודשים האחרונים. מה אני עושה? מותר לה להתחרט? אפשר לערער על החלטתה? ואיפה? תודה וחג פורים שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רופאה תעסוקתית חוזרת בה מהחלטתה? - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    23/02/2013

שלום רב!
    בקביעת כושר עבודה מעורבים 3 גורמים - עובד, מעסיק ורופא. במקרה המדובר כפי שעולה מדבריך הרופאה קבע את קביעתה על בסיס מידע שאת מסרת.
    זכותו של המעסיק לערער על הקביעה וגם להוסיף מידע עותות העסקת העובד. לפעמים ישנם הבדלי גרסה שנמסרים ע"י עובד והמעסיק. רופא יכול לשנות את דעתו ואת החלטתו לגבי קבלת מידע מהמעסיק ולקבוע מגבלות אלה ואחרות בהתאם לסוג וטיב העבודה. כמובן רצוי לעשות זאת לפני כתיבת המכתב ולבדוק מול המעסיק את תנאי העסקה של העובד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר ..אבל

נחמה
    23/02/2013

תודה לך על תגובתך. בתור רופא תעסוקתי כשנאמר לך עובד בחנות חיות...מה אתה מבין מכך? שיושבים כמו בסופר ליד הקופה ורק מעבירים מוצרים ולכן המעסיק כתב "רק מוכר" בחנות? (ומה עם החיות עצמן? אקווריומים, ניקיונות כלובים, ניקיון כללי, סחורה כבדה: חול חתולים, שקי אוכל וכו..) עליה בסולם ועוד הרבה פעולות פיזיות..חוץ מזה שהיא כבר כתבה שצריך לעזוב את העבודה. אז לא ענית לי על השאלה אם היא יכולה להתחרט לה פתאום? תודה ושבוע טוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב שכחתי

נחמה
    23/02/2013

המעסיק יודע טוב מאוד שהוא לא מפרט את אופי העבודה לפי האמת (ואפשר להוכיח זאת עי מצלמות בחנות, לקוחות וכו..) ונוח לו לעגל פינות והכל בגלל שהוא לא רוצה לשלם פיצויים...אתה מבין את זה כמוני אני בטוח! אז איפה ההיגיון הבריא? לאלץ אדם לעזוב לא לקבל את זכויותיו כשהוא עומד בפני ועדה רפואית לנכות בביטוח לאומי? כשהוא מועמד לקבל קנאביס רפואי וכו..? צר לי אינני מבין את "הראש" שלהכריח אדם להישאר בעבודה ולהפוך אותו ליותר נכה...תודה על ההקשבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב שכחתי - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    27/02/2013

רופא יכול לשנות את דעתו במידה ומקבל מידע חדש שונה ממה שנמסר על ידי החולה או גם שונה ממה שנמסר על ידי המעסיק. בכדי לבדוק את העניין רופא תעסוקתי מבקר במקום העבודה ומתרשם מעבודתו של המטופל.
    במידה ויש הבדלי גירסאות וסכסוך עבודה בין עובד והמעסיק הרי ניתן לפנות לבית דין לעבודה. רופא תעסוקתי לא יכול לפתור סכסוכים.
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

נחמה
    27/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו