פריצת דיסק צווארי כתוצאה מעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק צווארי כתוצאה מעבודה
    לי
    04/03/2013

שלום
    פניתי לרופא המשפחה לפני כשבועיים לאחר כאבים עזים בצוואר, הופניתי לאורטופד האורטופד הפנה אותי ל CT ולפיזיוטרפיה וע"ג ההפניה ציין כתב
    " כאבי צוואר" הקרנה ליד ימין מזה כ 3 חודשים שוללת חבלה כאבים לדבריה החלו עם עבודה על מחשב" .
    תוצאות בבדיקת ה CT : להלן התוצאות:
    C4-C5 פריצת דיסק מרכזית. נקבים חופשיים. C5-C6 פריצת דיסק מרכזית. נקבים חופשיים. C6 C7 שינויים ניווניים בפסטות ימין יותר משמאל עם היצרות נקבים בהתאם. זיזים אחוריים קלים. C7-D1 זיזים אחוריים קלים מימין. רוחב הנקבים שמור.ללא פריצת דיסק. סיכום: כמפורט, לקורלציה קלינית.
    ברצוני להוסיף, כי הנני עובדת כ 12 שנים כמנהלת אדמיניסטרטיבית בכירה בחברות טכנולוגיות אך לא באותו מקום עבודה, אך תמיד עובדת מול מחשב כרגע אני מועסקת בתפקידי כ 8 חודשים, בחברה ביטחונית פרטית,עבודה אינטנסיבית הכוללת העסקה של כ 12 שעות ביום ובעיקר בישיבות ובעבודה מול מחשב וכתיבת אימיילים ומענה טלפוני, פניתי היום למעסיק ויידעתי אותו כי יתכן וקיים צורך למילוי טופס פגיעה בעבודה והוא החל לצרוח ולהעליב במילים בוטות שאין זה המקום לפרטם...למיטב ידיעתי לא סבלתי קודם מכאבים או מבעייה זו, ברצוני לבקש את עזרתכם באם פריצת דיסק שכזו יכולה להיחשב כתאונת עבודה, או מחלת מקצוע, ולחילופין מול מי עליי להתנהל מול עו"ד ? מול המעסיק ? מול ביטוח לאומי ? מה רופא תעסוקתי יכול להמליץ לי אודה לעזרה ותשובה אני מבולבלת ומאוד כואבת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פריצת דיסק צווארי כתוצאה מעבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    04/03/2013

לאחר שלא הה אירוע תאונתי הרי לא ניתן להגיד שמדובר בתאונת עבודה.
    מחלת מקצוע - גם סוגיה זו לא בדיוק תואמת את מצבך הרי מאוד קשה להסביר מנגנון איך עבודה בתור מנהלת אדמיניסטרטיבית יכולה לגרום לפריצת דיסק.
    את יכולה לנסות לתבוע את ביטוח לאומי עם כי אני ספקן לגבה התוצאות. עבודה ממושכת מול מחשב בתנאים מסויימים יכולה לגרום לכאבים בע"ש צווארי ואף יש ספרות שמדברת על שינויים ניווניים בצוואר.
    בריאות מלאה ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק כתוצאה מעבודה

לי
    05/03/2013

ד"ר טמיר
    אני מודה לך על תשובתך, יחד עם זאת עבודתי כוללת כתיבה רבה הפעלת מחשב וכמובן עכבר העבודה הינה אינטנסיבית ובעלת שעות רבות אני ימנית , אני יושבת המון וכן גם עובדת פיזית כשצריך ך שהבינותי שהעניין שלי יכול להשתייך למיקורטראומה . מדוע הנושא לא יכול להיחשב כמחלת מקצוע הרי הנזק מצטבר במהלך השנים , האם יסייע בידי האורטופד ו / או ביטוח לאומי להוסיף כי לפני כשבועיים עת פניתי לרופא המשפחה יום לפני טיפסתי על כסא על מנת למשוך כמה קלסרים מארון גבוה וכשהורדתי את הראש מטה שמעתי " קליק" האם בדיעבד עובדה זו לסייע בטיעוניי לתאונת עבודה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק כתוצאה מעבודה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    05/03/2013

שלום רב שוב!
    את שעלת את דעתם של הרופאים. קיבלת תשובה מה הדעתנו. את יכולה לנסות ובמידה ותצליחי לדווח לפורום. זה יכול להיות מאוד מעניין. ככל שאני מכיר את התחום הסיכוי לזכות בתיק כפי שהיצגת אותו לא גבוה עם בכלל. לגבי קליק בצוואר הרי לא התלונת על כאב או משהוא כזה. הקליקים יש להרבה אנשים אך בין קליק לתאונת עבודה יש פער גדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק צווארי כתוצאה מעבודה - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    05/03/2013

אני מסכים לגמרי עם דר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו