מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק צווארי כתוצאה מעבודהלי04/03/2013
שלום
פניתי לרופא המשפחה לפני כשבועיים לאחר כאבים עזים בצוואר, הופניתי לאורטופד האורטופד הפנה אותי ל CT ולפיזיוטרפיה וע"ג ההפניה ציין כתב
" כאבי צוואר" הקרנה ליד ימין מזה כ 3 חודשים שוללת חבלה כאבים לדבריה החלו עם עבודה על מחשב" .
תוצאות בבדיקת ה CT : להלן התוצאות:
C4-C5 פריצת דיסק מרכזית. נקבים חופשיים. C5-C6 פריצת דיסק מרכזית. נקבים חופשיים. C6 C7 שינויים ניווניים בפסטות ימין יותר משמאל עם היצרות נקבים בהתאם. זיזים אחוריים קלים. C7-D1 זיזים אחוריים קלים מימין. רוחב הנקבים שמור.ללא פריצת דיסק. סיכום: כמפורט, לקורלציה קלינית.
ברצוני להוסיף, כי הנני עובדת כ 12 שנים כמנהלת אדמיניסטרטיבית בכירה בחברות טכנולוגיות אך לא באותו מקום עבודה, אך תמיד עובדת מול מחשב כרגע אני מועסקת בתפקידי כ 8 חודשים, בחברה ביטחונית פרטית,עבודה אינטנסיבית הכוללת העסקה של כ 12 שעות ביום ובעיקר בישיבות ובעבודה מול מחשב וכתיבת אימיילים ומענה טלפוני, פניתי היום למעסיק ויידעתי אותו כי יתכן וקיים צורך למילוי טופס פגיעה בעבודה והוא החל לצרוח ולהעליב במילים בוטות שאין זה המקום לפרטם...למיטב ידיעתי לא סבלתי קודם מכאבים או מבעייה זו, ברצוני לבקש את עזרתכם באם פריצת דיסק שכזו יכולה להיחשב כתאונת עבודה, או מחלת מקצוע, ולחילופין מול מי עליי להתנהל מול עו"ד ? מול המעסיק ? מול ביטוח לאומי ? מה רופא תעסוקתי יכול להמליץ לי אודה לעזרה ותשובה אני מבולבלת ומאוד כואבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק צווארי כתוצאה מעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן04/03/2013לאחר שלא הה אירוע תאונתי הרי לא ניתן להגיד שמדובר בתאונת עבודה.
מחלת מקצוע - גם סוגיה זו לא בדיוק תואמת את מצבך הרי מאוד קשה להסביר מנגנון איך עבודה בתור מנהלת אדמיניסטרטיבית יכולה לגרום לפריצת דיסק.
את יכולה לנסות לתבוע את ביטוח לאומי עם כי אני ספקן לגבה התוצאות. עבודה ממושכת מול מחשב בתנאים מסויימים יכולה לגרום לכאבים בע"ש צווארי ואף יש ספרות שמדברת על שינויים ניווניים בצוואר.
בריאות מלאה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק כתוצאה מעבודה
לי05/03/2013ד"ר טמיר
אני מודה לך על תשובתך, יחד עם זאת עבודתי כוללת כתיבה רבה הפעלת מחשב וכמובן עכבר העבודה הינה אינטנסיבית ובעלת שעות רבות אני ימנית , אני יושבת המון וכן גם עובדת פיזית כשצריך ך שהבינותי שהעניין שלי יכול להשתייך למיקורטראומה . מדוע הנושא לא יכול להיחשב כמחלת מקצוע הרי הנזק מצטבר במהלך השנים , האם יסייע בידי האורטופד ו / או ביטוח לאומי להוסיף כי לפני כשבועיים עת פניתי לרופא המשפחה יום לפני טיפסתי על כסא על מנת למשוך כמה קלסרים מארון גבוה וכשהורדתי את הראש מטה שמעתי " קליק" האם בדיעבד עובדה זו לסייע בטיעוניי לתאונת עבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק כתוצאה מעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/03/2013שלום רב שוב!
את שעלת את דעתם של הרופאים. קיבלת תשובה מה הדעתנו. את יכולה לנסות ובמידה ותצליחי לדווח לפורום. זה יכול להיות מאוד מעניין. ככל שאני מכיר את התחום הסיכוי לזכות בתיק כפי שהיצגת אותו לא גבוה עם בכלל. לגבי קליק בצוואר הרי לא התלונת על כאב או משהוא כזה. הקליקים יש להרבה אנשים אך בין קליק לתאונת עבודה יש פער גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק צווארי כתוצאה מעבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי05/03/2013אני מסכים לגמרי עם דר גפן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)