אוסטאוארטיריטיס והקלדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסטאוארטיריטיס והקלדה
    שרית
    06/03/2013

שלום,
    אני קלדנית שנים רבות, בשנים האחרונות סובלת בעת הקלדה ממושכת וכבר לא מסוגלת להקליד מהיר ועוצמתי כמו פעם....
    השאלה שלי היא האם המשך העיסוק בהקלדה יכול לגרום להחמרה במצב כפות הידיים? היינו החמרה במצב הניווני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאוארטיריטיס והקלדה

הוספת תגובה

• אוסטאוארטיריטיס והקלדה - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    06/03/2013

לא כתבת בת כמה את. לא כתבת שנות הותק בהקלדה.
    וגם אני לא הבנתי מה הקשר בין הקלדה לבעיות ברכיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרטים החסרים:

שרית
    06/03/2013

אני בת 40.
    אני לא אומרת שיש קשר בין כאבי הפרקים באצבעות הידיים לברכיים אלא רק מציינת את זה. ממה שאני יודעת (ותסלח לי שאני אולי חורגת לתחום שאינו במומחיותי) כשיש דלקת מפרקים היא תוקפת לרוב יותר ממפרק אחד.
    אני עוסקת בהקלדה מקצועית במשך 15 שנים. אני חייבת לציין שההקלדה עצמה נמשכה הרבה פעמים זמן רב, הקלדה מהירה מאוד. רק בשנתיים האחרונות החלו הכאבים בכפות הידיים מה שמאלץ אותי להקליד לאט יותר ועדיין אני לא יודעת אם אני גורמת לעצמי נזק נוסף בכך שאני ממשיכה להקליד.
    אציין רק שישנם ימים שאני גם מתקשה בקיפול בגדים (בגלל אי נוחות/כאב באצבעות הידיים בכיפוף), בגירוד, ומשתדלת לא להפעיל לחץ על האצבעות כמו בשעת פתיחת צנצנות - כי אני מרגישה שזה מזיק לי.
    אודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרטים החסרים: - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    06/03/2013

שלום רב!
    מחלת פרקים מסוג RA כת תוקפת גם מפרקים אחרים אך במקרה שלך אנו מדברים על שינויים OA במידה וקיימים על רקע עבודה במפרקים של כפות ידיים. ממכתבך לא ניתן ללמוד האים נמצאו שינויים OA בכפות ידיים.
    במידה וכן ניתן לפנות לביטוח לאומי בשאלת מחלת מקצוע וגם לעבור דרכם הסבת מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים ניווניים בכפות הידיים

שרית
    07/03/2013

איך אפשר לדעת אם יש שינויים ניווניים בכפות הידיים ? אילו בדיקות צריך לעשות?
    והאם נכון להגיד שאם יימצאו שינויים ניווניים בכפות הידיים - אזי אין לכך קשר לשינויים הניווניים בברכיים שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שרית
    07/03/2013

במידה ויימצאו שינויים ניווניים בכפות הידיים
    האם לדעתך יש קשר בין העבודה המאומצת עם כפות הידיים לנזק או להחמרה ב OA בכפות הידיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר מרק-אלן לוי
    07/03/2013

שלום ניד ככה שינויים ניווניים רואים בצילום. בדרך כלל בגיל שלך אין שינויים ניווניים. היות ולא אובחנת כסובלת מדלקת פרקים ,במידה ויש לך שינויים בידיים ובנוכחות בעיה בברכיים כנראה מדובר בבעיה גנטית שלא קשורה לעבודה התרומה היחידה של העבודה זה אולי החמרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו