מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטאוארטיריטיס והקלדהשרית06/03/2013
שלום,
אני קלדנית שנים רבות, בשנים האחרונות סובלת בעת הקלדה ממושכת וכבר לא מסוגלת להקליד מהיר ועוצמתי כמו פעם....
השאלה שלי היא האם המשך העיסוק בהקלדה יכול לגרום להחמרה במצב כפות הידיים? היינו החמרה במצב הניווני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאוארטיריטיס והקלדה - תגובה
ד``ר טמיר גפן06/03/2013לא כתבת בת כמה את. לא כתבת שנות הותק בהקלדה.
וגם אני לא הבנתי מה הקשר בין הקלדה לבעיות ברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרטים החסרים:
שרית06/03/2013אני בת 40.
אני לא אומרת שיש קשר בין כאבי הפרקים באצבעות הידיים לברכיים אלא רק מציינת את זה. ממה שאני יודעת (ותסלח לי שאני אולי חורגת לתחום שאינו במומחיותי) כשיש דלקת מפרקים היא תוקפת לרוב יותר ממפרק אחד.
אני עוסקת בהקלדה מקצועית במשך 15 שנים. אני חייבת לציין שההקלדה עצמה נמשכה הרבה פעמים זמן רב, הקלדה מהירה מאוד. רק בשנתיים האחרונות החלו הכאבים בכפות הידיים מה שמאלץ אותי להקליד לאט יותר ועדיין אני לא יודעת אם אני גורמת לעצמי נזק נוסף בכך שאני ממשיכה להקליד.
אציין רק שישנם ימים שאני גם מתקשה בקיפול בגדים (בגלל אי נוחות/כאב באצבעות הידיים בכיפוף), בגירוד, ומשתדלת לא להפעיל לחץ על האצבעות כמו בשעת פתיחת צנצנות - כי אני מרגישה שזה מזיק לי.
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרטים החסרים: - תגובה
ד``ר טמיר גפן06/03/2013שלום רב!
מחלת פרקים מסוג RA כת תוקפת גם מפרקים אחרים אך במקרה שלך אנו מדברים על שינויים OA במידה וקיימים על רקע עבודה במפרקים של כפות ידיים. ממכתבך לא ניתן ללמוד האים נמצאו שינויים OA בכפות ידיים.
במידה וכן ניתן לפנות לביטוח לאומי בשאלת מחלת מקצוע וגם לעבור דרכם הסבת מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים ניווניים בכפות הידיים
שרית07/03/2013איך אפשר לדעת אם יש שינויים ניווניים בכפות הידיים ? אילו בדיקות צריך לעשות?
והאם נכון להגיד שאם יימצאו שינויים ניווניים בכפות הידיים - אזי אין לכך קשר לשינויים הניווניים בברכיים שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שרית07/03/2013במידה ויימצאו שינויים ניווניים בכפות הידיים
האם לדעתך יש קשר בין העבודה המאומצת עם כפות הידיים לנזק או להחמרה ב OA בכפות הידיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי07/03/2013שלום ניד ככה שינויים ניווניים רואים בצילום. בדרך כלל בגיל שלך אין שינויים ניווניים. היות ולא אובחנת כסובלת מדלקת פרקים ,במידה ויש לך שינויים בידיים ובנוכחות בעיה בברכיים כנראה מדובר בבעיה גנטית שלא קשורה לעבודה התרומה היחידה של העבודה זה אולי החמרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)