מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מגבלה של הרמת משקל מעל חמש קילוד``ר טמיר גפן05/08/2013
שלום.
לפני כשבועים קיבלתי מכתב מרופא תעסוקתי שרשם מגבלה של הרמת משקל מעל חמש קילו ואסור לבצע כיפופים חוזרים של הגב..אני עובד כמחסנאי..יש לציין שאני לפני ניתוח גב..הבאתי את המכתב למנהל שלי והוא אמר שהוא יטפל בענין..נכון לעכשיו עבר שבוע ואני עדיין מרים משקלים מעל 5 קילו ומבצע כיפופים...האם הוא רשאי לתת לי להמשיך לבצע את העבודות האלה?ומה קורה במקרה של תאונת עבודת עבודה מה אני מרים משקל גבוה והמצב הבריאותי מחמיר?
האם זה יחשב כתאונת עבודה?
ובזמן לאחר הניתוח מי אמור לשלם לי את התקופה בה אהיה באובדן כושר עבודה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי05/08/2013ראשית אתה לא אמור להרים מבחינה בריאותית אם אתה מרים יש לך אחראיות. שנית קביעת כושר העבודה מרופא תעסוקתי מחייבת את המעביד.
שלישית יתכן שבעמדת עבודה שלך אין עבודה מתאימה למגבלות כך שאו מעבירים אותך תפקיד או אתה צריך לחזור לרופא תעסוקתי לקבל אובדן כושר עבודה זמני או חופש מחלה (עם מכתב מהמעביד שכותב שאין לו תפקיד אחר).
רביעית לגבי חופשת מחלה זה תלוי אם זה מוכר לך כמחלת מקצוע/תאונת עבודה צריך לפנות לביטוח לאומי אם לא מוכר זה יהיה חופש מחלה ואם נגמר לך חופש מחלה צריך לפנות לקרן הפנסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא תעסוקתי
מוזס21/08/2013אני עובד שב"ס מרופא מומחה עמוד השדרה קיבלתי עכב מצב בריאותי הגבלת שעות עבודה ל-5שעות.(פריצת דיסק בצוואר ועמוד שדרה מותני).
הייתי אצל רופאה תעסוקתית דרך קופת חולים הכללית היום.
לא נתנה לי מכתב כלשהו אך טענתה שאליה לבדוק עם רופא שב"ס ורק אז תשלח לי מכתב. שאלת האם זה מקובל שעליה לבדוק עם רופא העבודה מה נוח לו או היא אמורה להחליט ואליהם לקבל את החלטה. והיא אמורה לתת חוות דעת על פי הבדיקה והמסמכים שמולה ולא בתאום עם שב"ס מה שנוח להם הרי לי נגרם נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי רופא תעסותי
מוזס21/08/2013אני עובד שב"ס מרופא מומחה עמוד השדרה קיבלתי עכב מצב בריאותי הגבלת שעות עבודה ל-5שעות.(פריצת דיסק בצוואר ועמוד שדרה מותני).
הייתי אצל רופאה תעסוקתית דרך קופת חולים הכללית היום.
לא נתנה לי מכתב כלשהו אך טענתה שאליה לבדוק עם רופא שב"ס ורק אז תשלח לי מכתב. שאלת האם זה מקובל שעליה לבדוק עם רופא העבודה מה נוח לו או היא אמורה להחליט ואליהם לקבל את החלטה. והיא אמורה לתת חוות דעת על פי הבדיקה והמסמכים שמולה ולא בתאום עם שב"ס מה שנוח להם הרי לי נגרם נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה כשמפירים החלטת רופא תעסוקתי
גבריאל26/03/2014רופא תעסוקתי ביקש ממקום העבודה להחליף לי תפקיד לצמיתות עקב בעיות רפואיות ,לאחר כשנה הוצעה עבודה חלופית שנבחנה חודשיים ואושרה ,לאחר שנתיים הוחלפו שני בעלי תפקיד והחלו להתכחש להחלטת הרופא אפילו בבוז ואוימתי שאם לא אעשה עבודות נוספות פשוט אעוף מהעבודה , מה עלי לעשות בריאותי החמירה יותר מאז החלטת הרופא ,מהאומר החוק ?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה כשמפירים החלטת רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן26/03/2014אין חוק יש המלצת הרופא ויש עו"ד. לגבי החלפת תפקיד זה לא תפקידו של הרופא - רופא תעסוקתי רק ממליץ מיגבלות ובהתאם למגבלות נעשית התאמת התפקיד.
במידה ויש סיכום של רופא שהמליץ לגבי המלצה מסויימת והמעסיק מסרב הרי אפשר לצרף את הסיכום הכתוב למנהל החדש.
בשאלות הפרשנות יש ועד או במיקרים חריגים בתי משפת ו בתי דין לעבודה. כמובן יש עו"ד שעוסקים בתחום דיני עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)