מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץגלי18/02/2014
הנני עובדת כבר 24 שנה במרכז רפואי גדול. חליתי השנה בסרטן השחלות דרגה 3 עברתי ניתוח קשה ואני אחרי 8 חודשים של כימוטרפיה קשה ותופעות של נוירופציה ועייפות קשה. משרתי היא 30ש"ש בשבוע. מה הזכויות שלי לגבי קיצור שעות העבודה או לגבי אופציה של - לא לחזור יותר לעבודה. באם יאושר לי קיצור שעות עבודה/קיצור משרה זה בטח יהיה זמנית? והאם ההשלמה תהיה מימי המחלה שאוטוטו ניגמרים לי!??? או שיש קרן מיוחדת לכך?? אשמח להבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ - תגובה
ד``ר טמיר גפן18/02/2014שלום רב!
ראשית בריאות מלאה.
לגבי קיצור שעות. בדרך כלל קיצור שעות נעשה לא משעות הגלובליות. הקיצור לפי כמה שעות את עובדת ליום ואיך השעות אלו פרוסות.
לגבי לא לחזור לעבודה שוב כל בן אדם מחליט לעצמו אך הקביע של מסגרת תעסוקתית לאחר מחלה ממושכת נעשת דרך רופא תעסוקתי ובהתאם להתרשמותו. בדרך כלל שעות חסרות מורידים מימי המחלה שנותרו ואין קרן מיוחדת. ישנם אנשים שיש להם פוליסות ביטוח לאובדן כושר עבודה חלקי או קרנות פנסיה שמפצות במידה ומדובר באובדן כושר עבודה חלקי ולא רק מלאה.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ - תגובה
ד``ר טמיר גפן18/02/2014שלום רב!
ראשית בריאות מלאה.
לגבי קיצור שעות. בדרך כלל קיצור שעות נעשה לא משעות הגלובליות. הקיצור לפי כמה שעות את עובדת ליום ואיך השעות אלו פרוסות.
לגבי לא לחזור לעבודה שוב כל בן אדם מחליט לעצמו אך הקביע של מסגרת תעסוקתית לאחר מחלה ממושכת נעשת דרך רופא תעסוקתי ובהתאם להתרשמותו. בדרך כלל שעות חסרות מורידים מימי המחלה שנותרו ואין קרן מיוחדת. ישנם אנשים שיש להם פוליסות ביטוח לאובדן כושר עבודה חלקי או קרנות פנסיה שמפצות במידה ומדובר באובדן כושר עבודה חלקי ולא רק מלאה.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה תעסוקתית
ליטל30/04/2014שלום, אני עובדת כ10 שנים משמרות. 2 משמרות לילה כל שבוע ועוד משמרות אחרות. לאחר כל משמרת לילה אני מרגישה נפוחה ובצקתית. לאחרונה ביצעתי USכליות והתברר שיש לי היסתידויות וציסטה. אני רוצה לשאול האים אבחנות האלה אפשר להגדיר כמחלת מקצוע? אני רוצה לסיים את תעסוקתי בלילות. איך אני יכולה להיתפתר ולקבל פיצועי? האים זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה תעסוקתית - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/04/2014שלום רב!
אין שום קשר בין ציסטות והיסתיידויות בכליות לבין עבודה במשמרות לילה.
לגבי הפסקת עבודה בלילות. ראשית יש לדבר עם המעסיק לבדוק את האפשרויות. אפשר גם להפסיק את העבודה תוך דיווח למעסיק אודות רצונך.
לגבי הפיצויים - מדובר בפורום רופאים לרפואה תעסוקתית ולא במרכז לפיצויים.
בהצלחה!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.כ.ע. ורפואה תעסוקתית
רפי14/11/2014שלום רב!
במקצועי אני נהג גרר בעל ותק של 40 שנים .
בשלושת החודשים האחרונים אני במחלה עקב עילפון בנהיגה מאירועים נפשיים.
לאחר שלושת חודשי הבירור הרפואי הופניתי לרופא תעסוקתי שקבע השבוע שאינו מוסמך לטפל בנהגים מקצועיים והיפנה אותי למרב"ד לבדיקת כשירות.
האם מרב"ד קובע את אובדן כושר העבודה או רק כשירות נהיגה?
לאור הסבירות הגבוהה של שלילה ואי כשירות מי הסמכות שקובעת אובדן כושר עבודה ומפנה למעביד ולחברת הביטוח בה אני מבוטח ב-א.כ.ע.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה תעסוקתית
רפי15/11/2014שלום רב!
האם רופא תעסוקתי מטפל גם בנהגים מקצועיים שמפאת מחלה אינם כשירים לנהוג?
האם לאור העובדה של העברת הטיפול למרב"ד יוביל בהכרח לשלילה ולאובדן כושר עבודה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)