מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת ברגלענבל23/06/2014
שלום,
בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבים חזקים מאוד ברגל, אני נמצאת למעלה מחודש בטיפול. האורטופד אבחן שמדובר בדלקת בעצם הססמואידית. הטיפול במקרה כזה הוא מנוחה ככל הניתן לרגל, לנוע כמה שפחות, מדרסים וכדומה.
במידה וזה מחמיר או לא משתפר, אז אין מנוס מניתוח, ואז כבר מדובר בשיקום של 8 שבועות לערך, וקביים וכדומה.
אני לא רוצה להגיע לניתוח, ומובן לי שככל שאני פחות מסתובבת, ונמצאת בשכיבה, יש פחות כאבים.
העניין הוא, מה לעשות לגבי העבודה? העבודה שלי היא ניהול תוכן של אתר. חלק גדול מהעבודה אני יכולה לעשות עם מחשב בשכיבה במיטה או ספה, כך שהרגל תנוע כמה שפחות, ואולי יגדל הסיכוי שאבריא בלי להגיע לניתוח.
ביקשתי מהמעסיק להגיע פחות למשרד ולעבוד מהבית בשבועות הקרובים, אבל הוא לא מוצא לנכון לעשות זאת. זה נראה לו בעייתי. השאלה האם רופא תעסוקתי יכול לאשר מצב כזה ולהורות למעסיק לאפשר לי באופן זמני לעבוד מהבית, על מנת להקטין את הסיכוי שאגיע לניתוח?
העבודה היא אמנם במשרד, אבל ההגעה למשרד כרוכה בכאבים רבים (אם זה בעמידה באוטובוס צפוף והליכה של עשר דקות לפחות או הליכה של למעלה מ-25 דקות במצב הזה). וגם בעבודה, אי אפשר לשכב, צריך לשבת, ולדרוך על הרגל.
אודה לסיוע בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ברגל - תגובה
ד``ר טמיר גפן23/06/2014רופא תעסוקתי יכול לבדוק מה האפשרויות ומה המצב האוטופי ולתת המלצות למעסיק אך אין זה אומר שמעסיק יקבל את ההמלצות במידה ולא ניתן לבצעה את ההמלצות בפועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)