מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשיפה לאסבסטתמי17/12/2014
שלום רב,
אני גרה בדירה אליה מחוברות שתי מרפסות באותו צד כאשר ביניהן מפריד גג של מרפסת סגורה של השכנים שמתחתי. זהו גג אסבסט. היום לתדהמתי התעוררתי למשמע קולות של פועל שנשלח על ידי בעל הדירה שמתחתי להסיר את גג האסבסט. הפועל לא ידע מה הוא עושה ורק ציית להנחיות של בעל הבית. הוא קדח ופירק ועשה את כל הפעולות האסורות כאשר פועלים עם אסבסט. לא הסיר אתו כמקשה אחת אלא חלקים חלקים בצורה חובבנית בניגוד להנחיות. מעבר להבט המשפטי, אני מוטרדת מחשפתי לאבק האסבסט, במיוחד כי בטרם ידעתי במה מודבר, התקרבתי אליו והייתי ממש במקום בו פירק את האסבסט (אולי מקסימום מרחק של 30 ס"מ). ברגע שהבנתי במה מדובר מיד נכנסתי הביתה וסגרתי את דלת המרפסת אך בכל זאת נחשפתי לכמה דקות בעת ביצע את מלאכתו. בהמשך ישבתי כ 80 ס"מ מדלת המרפסת במשך כשעתיים - למרות שהיתה סגורה - זו דלת הזזה ובדיעבד הבחנתי כי היא לא היתה סגורה עד הסןף כשהוא עבד ממש בצמוד למרפסת. עוד אוסיף כי בעל הדירה של גג האסבסט שלח את אותו פועל לנקות לי את המרפסות כשהוא היה עם אותם בגדים וכפפות בהם עבד וכך הסתובב לי בדירה במשך כמה דקות ונגע לי בכמה אינסטרומנטים וידיות ואולי היה עליו אבק אסבסט שהתפזר בדירתי?. בנוסף, בעת שניקה את המרפסות נאלצתי לצאת לתת לו הנחיות.
ממה שידוע לי על אסבסט, השפעותיו מופיעות במקרים רבים רק כעבור כ-20 שנה אך מי רוצה גם עוד 20 שנה לחטוף נזק בלתי הפיך? ברצוני לדעת האם לאור כל המתואר לעיל נחשפתי לסיבי אסבסט שיסבו לי נזק גם בעוד 20 שנה? זאת ועוד: עמדת המחשב שלי עליו אני עובדת במהלך שעות רבות צמוד לדלת ההזזה של המרפסת שאמנם סגורה אך לא אוטמת הרמטית. האם אני יכולה לשבת כך מול המחשב - כי למרות שניקו את המרפסות הגג שצמוד להן נראה לי מלא אבק ואותו לא ניקו? אודה מאוד על תשובתיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לאסבסט - תגובה
ד``ר טמיר גפן17/12/2014שלום רב!
מדובר בחשיפה לפרק זמן קצר מאוד ולדעתי אין זה מסכן אותך גם בעוד 20 שנה. האבק שנותר רצוי להרטיב ולנקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה
חנה18/12/2014תודה ד"ר גפן על תשובתך. ושאלה נוספת: בערב יצאתי את דירתי לכמה שעות ומשחזרתי שמתי לב שדלת המרפסת - שהיא דלת הזזה - למעשה לא היתה סגורה עד הסוף. האם משמעות הדבר היא שבמהלך השעות שהייתי בבית מול המחשב (שצמוד למרפסת), הייתי נתונה בחשיפה ממושכת יותר ומסכנת יותר? זאת ועוד: במהלך השעות שלא הייתי בבית יתכן שאבק האסבסט חדר פנימה - וכעת גם בתוך הבית החשיפה גוברת? האמנם? ושאלה נוספת לגבי הרטבת השטח - האם מדובר רק בהרטבת הגג של השכן שמעליו הונח האסבסט או האם להרטיב גם את שטח הרצפה שבתוך הבית שצמוד למרפסת - יש לי שם גם שטיח צמר, האם להרטיבו? לשאוב? האם דחיית כל פעולות הניקוי וההרטבה עד מחר בצהריים (כעת אחת בלילה...) תגביר את החשיפה לאסבסט ומסכנת יותר? כנ"ל לגבי הרטבת שטח הגג - כיוון שהפירוק של הגג נעשה משעות הבוקר ועד לשעות הצהריים והרטבת המשטח כרוכה בהעברת צינור מיוחד ואקרובטיקה ולשם כך עלי להזמין פועל לביצוע המלאכה - האם זה לא יהיה מאוחר מדי הפרש של לילה שלם ועוד חצי יום ממועד פירוק הגג ועד למעוד ההרטבה? תודה מראש על תשובותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדכון
חנה18/12/2014שאבתי את הצד העליון של השטיח - במחשבה שניה אולי עשיתי שטות כי כך נעשיתי קורב היותר לאבק האסבסט? כבר מבולבלת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה לאסבסט - תגובה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי18/12/2014אני רוצה להוסיף שתקנות משרד העבודה לגבי גורם מוסמך לפירוק זה במשטחים מעל 50 מטר מרובעים כך שכגון של מרפסת לא רלוונטי. ואני מחזק את תשובתו של דר גפן לגבי סיכון בריאותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לשניכם
חנה18/12/2014תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)