חיתוך אלומיניום וקרבה למשרד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיתוך אלומיניום וקרבה למשרד
    עומר
    02/04/2015

שלום, במפעל בו אני עובד מתבצע חיתוך של אלומיניום בקרבת משרדי .
    למרות שהחיתוך נעשה באולם גדול ומאווורר אני מרגיש שקשה לי לנשום ומרגיש כאילו יש אבק בתוך המשרד
    קולגות שלי לעבודה לא מרגישים זאת, כנראה שיש לי רגישות ייתר
    אני כל יום כמעט חוזר הביתה עם כאב בחזה והרגשה של חול בתוך הפה, אני מניח שיש חלקיקי מתכת שנישאים באויר, אבל זה מוזר שהם חודרים עד למשרד שלי למרות שאיזור החיתוך הינו יותר מ 10 מטרים ממני. אני די עובד עיצות, האם אני מסכן את עצמי? עד כמה מותרת חשיפה? הציעו לי לעבור למשרד אחר אך שם יש ריח מאוד לא נעים מקיר גבס שהקימו שם מלפני יותר משנה שגורם לי לסחרחורות, אני לא רוצה להפסיד את מקום עבודתי אבל גם חרד לבריאותי, אני כבר סובל קרוב לשנה, שמעתי מרופאים שהתייעצתי עימם שעל מנת שיהיה נזק יש להיות חשוף לחלקיקים עשרות שנים, האם זה נכון? בבקשה תעזרו לי. אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה?

אורן
    07/04/2015

שלום , אפשר לקבל בבקשה תגובה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיתוך אלומיניום וקרבה למשרד - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    08/04/2015

ניתן לפנות למחלקת פיקוח על העבודה ולבדוק רמת חשיפה לחלקיקי המתכת אלומיניום. במידה והרמה מתחת לרמה המותרת הרי אין מקום לחששותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיתוך

עומר
    09/04/2015

תודה על תשובתך
    האם הדבר נכון גם לגבי חיתוך PVC? אני תושב האיחוד האירופי (18 שנים) ואני לא כל כך מכיר את הנוהלים ואופו אכיפתם במדינות מתפתחות ובמדינות עולם שלישי, מהתרשות שלי בכל הקשור למזהמים סביבתיים ישראל איננה מדינה מערבית ולכן אני מאוד חושש שאולי גם במפעלים אין אכיפה מספקת, האם בישראל קיימת אכיפה של הדברים הללו לפי תקן אירופאי? האם המפעל היה מושבת באם התקן לא היה נאכף? אולי יש לך מידע אודות נושא זה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיתוך - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    10/04/2015

לידעתך באיחוד הארופי נכללים מדינות שלא כל כך מקפידות על תקנים. בתור אחד שמיחוד הארופי וידע להשתמש באינטרנט יכול היה גם לבדוק לגבי חומר PVC. החומר המוגמר אינו מסוכן ואני כמעט ובטוח שגם אתה שותה מכוסות חד פעמיים שעשויים מחומר PVC. בישראל יש תקנים שחלקם אף מחמירים מאיחוד האירופי.
    לגבי תקנים גם כן יש הכול באינטרנט באתר של משרד העבודה. במידה אתה חושש שהמפעל לא עומד בתקנים ניתן לפנות למחלקת פיקוח על העבודה או למשרד הבריאות.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיתןך

עומר
    11/04/2015

תודה רבה על תשובתך אך אני לא מדבר על שתיית משקה חם מכוסות פלסטיק שעלול להיות בעל השלכות בריאותיות (שאני נמנע מכך) אלא על שאיפת חלקיקים לתןך הריאות, הרמפה של החיתוך ממוקמת כ 20 מטר מהמשרד שלי ועדיין אני מרגיש שאני שואף חלקיקים קטנים לתוך הריאות ושקשה לי לנשום, העובדים שעוסקים בחיתוך עצמו בקרבת המכונה עוטים מסכות כיסוי לפה ולאף בעת החיתוך אבל חלקיקים קטנטנים כנראה נישאים עם הרוח ומגיעים עד למשרד ,אני לא חושב שבישראל יש עמידה בכללי היגות במיוחד כשאני מסתכל על זיהום סביבתי, בכל אופן ישראל גם איננה מדינה מערבית וזאת בדיוק הסיבה לחשש שלי שאין הקפדה ובדיקה רצינית של המפעל שבו אני עובד , אני לא יכול להגיד לגבי שאר המדינות באיחוד אני התגוררתי בגרמניה ושם יש הקפדה רבה על נושאים של היגות בעבודה וכולי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיתןך - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    11/04/2015

שוב שלום!
    הרי קשה לתת המלצות באינטרנט בלי להתרשם להנעשה בסביבה. לאור חחשות שלך ניתן לפנות לגורמי הכיפה שבודקים את הוסגיות - מפקח עבודה אזורי ולבדוק מולו את הסוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו