התפטרות בדין מפוטר עקב פריצת דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות בדין מפוטר עקב פריצת דיסק
    עומר
    09/11/2015

שלום
    לפני כחודשיים עברתי פריצת דיסק בגב התחתון. מאז אני בחופשת מחלה מהעבודה.
    היות והעבודה שלי היא בישיבה, כל משמרת 8 שעות, רציתי לדעת האם רופא תעסוקתי יכול לאשר לי התפטרות בדין מפוטר, כלומר להתפטר בגין הבעיה הרפואית ולקבל פיצויים כאילו פוטרתי.
    אציין שכואב לי כשאני יושב לאורך זמן, ובעבודה לא תמיד אני יכול לקום ברגע שכואב לי כדי להפיג את הכאב.
    בנוסף, הציעו לי ללכת למרפאת כאב כדי לקבל זריקה אפידורלית. האם רופא תעסוקתי יכול להתנות את מתן האישור הנ"ל בכך שאנסה קודם את האפיק הטיפולי הזה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות בדין מפוטר עקב פריצת דיסק - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    09/11/2015

שלום!
    רופא תעסוקתי קובע רק כושר עבודה ולא קובע ולא מאפשר התפטרות בדין מפוטר. זה כלל לא בתפקידו. לגבי עבודה בישיבה. רופא תעסוקתי יכול לקבוע מגבלות בעבודה כגון הפסקות תדירות יותר או אולי קיצור שעות העבודה לתקופה קצרה אך בגין כאבי גב שהחלו לפני כחודשיים לא נראה סביר לקבוע אי כושר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך שאלה נוספת

עומר
    09/11/2015

תודה על המענה!
    ואם ההמלצות האלה או לא אפשריות למימוש מבחינת המעסיק או לא מספקות מבחינתי מבחינת התועלת שלהן (למשל אם אני חושב שההקלות לא מספיק משמעותיות ועדיין אסבול), יש לי מה לעשות בנידון? או רק להתפטר ללא פיצויים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך שאלה נוספת - תגובה

ד``ר טמיר גפן
    09/11/2015

אני לא יכול לנחש לגבי תגובת המעסיק או מה אתה תחליט עשות.
    במידה וההמלצות לא תואמות למעסיק הוא בהחלט יכול לפטר.
    לגבי ניבוי אני לא יודע מראש להגיד המגבלות יכולות לעזור או לא. צריך לתת זמן ולבדוק איך זה עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו