מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק צווארי ועבודה משרדיתמשה29/08/2016
שלום רב
לפני כשנה אובחנה אצלי פריצת דיסק צווארי בחוליות c5 c6 ובנוסף 2 בלטי דיסק בחוליות c3-c4 ו-c6-c7. לפני כשבעה חודשים הייתה לי תאונת עבודה כאשר הרמתי מדפסת וחשתי כאבים בכתף ובצוואר ולכן נרשמו לי כשלושה שבועות ימי מחלה.
הנני עובד בעבודה משרדית (בנק)אשר מרוחקת כשעה נסיעה מהבית,בחודשים האחרונים אני חש כאבים עצומים בישיבה מעל 20 דקות ובזמן הנהיגה מהבית לעבודה וחזרה,כמו כן יש מגבלות בתנועות הצוואר,נימול ביד ובאצבעות.
האורטופד נתן לי מספר תרופות כנגד כאבים אך ללא הועיל ולבסוף רשם לי אוקסיקוד,הבעייה בנטילת האוקסיקוד שאינני יכול לנהוג או לעבוד עקב תחושת טשטוש ועייפות ולכן הפסקתי ליטול אותו.
שאלתי היא אם רופא תעסוקתי יכול לרשום המלצה שעקב מגבלות וכאבים בישיבה סטטית עליי להימנע מישיבה לפרקי זמן ארוכים ופועל יוצא מכך נהיגה למרחקים ארוכים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק צווארי ועבודה משרדית - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/08/2016שלום רב!
בדרך כלל לעניין נהיגה לעבודה וחזרה אין אנו מתייחסים. לגבי הפסקות יזומות בעבודה זה בהחלט מקובל כהמלצה לעניין כושר עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק צווארי-רופא תעסוקתי
משה30/08/2016ד"ר שלום.
תודה על תשובתך
האם תוכל לפרט לגבי ההמלצות להפסקות ומנוחות לעניין כושר עבודה ,כלומר מנסיונך איזה המלצות נותן הרופא התעסוקתי במקרה של פריצת דיסק צווארי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק צווארי-רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן30/08/2016בכל מקרה נותנים המלצה אינדיבידואלית. תלוי כמה שעות ברצף עובדים מול מחשב. כמו כן כמה עמדת עבודה ארגונומית. כמו כן חומרת המגבלות בע"ש צווארי ומה הוא הממצא הנוירולוגי ודימותי. כמה הפסקות יש לעובד וסוג העבודה מדויק. הרי יש הבדל בין נגיד קלדנית ומי שעוסק במענה טלפוני או בטלמרקטינג או בתכנות וכו'.
לכן המגבלות ניתנות בצורה אינדיבידואלית לכל פרט ופרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)