מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חו"ד רופא תעסוקתיאדוארד18/06/2008
שלום
אבא שלי עובד במשך יותר מ-40 שנה כרתך מקצועי לפני כשנה פוטר מעבודתו עקב צמצום היקפי עבודה. כגרע לאבא שלי יש בעיות גב ת ברך ימין ו רגל שמאל, אורטופד רשם שאסור לעבוד בכיפוף ברכיים, עמידה והליכה ממושכת.ביטוח לאומי קבע 59% נכות פעם ראשונה ו-58% נכות לאחר ערעור ועקב כך שאני לא ילד קטן אני ומבין שמנסים למנוע ממנו להגיע ל60% כי זה כבר קצבה. רופא תעסוקתי מסרב לתת שום אישור , לא שהוא כשיר למקצוע ולא שהוא לא כשיר בטענה שיש חוק האוסר עליו מביטוח לאומי.הוא המליץ להחליף מקצוע אבל כשהתבקש לכתוב את זה בכתב הוא סירב. אני רוצה להבין ממתי חוקי ביטוח לאומי עומדים לפני שבועה רפואית , ממתי דאגה לכיס של ביטוח לאומי עומדת לפני דאגה לשלום האדם.אשמח אם תוכל לענות לי על התשובה ולעזור לי עם החוקים שרופא תעסוקתי דיבר עליהם כי הוא מסרב לתת לי את החוק.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חו"ד רופא תעסוקתי
אדוארד18/06/2008שכחתי להוסיף שאורטופד אמר שלא יכול לשלוח את אבא לניתוח על הברך עד גיל פנסיוני כי זה נכות אוטומטית, אז עדיף להמשיך ולסבול מכאבים כל פעם שדורך על הרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחו"ד רופא תעסוקתי
ד``ר טמיר גפן18/06/2008שלום רב!
אין לה הרבה להוסיף לתשובתו של ד"ר מרק. לגבי הניתוח בדרך כלל מנסים למשוך את הניתוח עד לגיל 60 כהמפרק המלחותי שמשתילים יש לו זמן חיים משלו שהנו כ- 15 שנה. לאחר מכן יש להחליפו או לתקנו לכן רופאים מנסים לעשות את הניתוח מאוחר ככל שניתן בכדי האיש המבוגר לא יזדקק לניתוח נוסף בגיל מתקדם הרי כל ניתוח יש לו סיבוכים וסיכונים.
נ.ב. לגבי אחוזי נכות - בביטוח לאומי קובעים נכות רפואית ונכות תפקודית. ייתכן ונכות רפואית גבוה אך מבחינה תפקודית אין פגיעה משמעותית. תנסה לקבל יוץ רופא או גורם אחר שמבין בנדון וייתכן לאביך מגיע יותר מאשר קיבל.
בכבוד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)